Algemeen

3e editie van salon Energie staat voor de deur

De brandstofprijzen blijven maar stijgen, de toekomst van onze kerncentrales wordt in vraag gesteld, de uitdagingen worden alsmaar groter. Net zoals de vraag hoe uw energiefactuur in die omstandigheden zal evolueren. Het salon Energie 2012 zal u alvast helpen om ingrijpend te besparen.

Energie 2012 (het salon voor energiebesparing in de bouw- en renovatiesector) vindt plaats van vrijdag 19 tot zondag 21 oktober in Tour & Taxis in Brussel. Het salon is een uitgesproken nationaal evenement dat de 3 gewesten samenbrengt en de bezoeker wil helpen om zo intelligent mogelijk om te springen met energie. U vindt er namelijk alle technische, administratieve en financiële informatie die u nodig heeft.

Wilt u gratis toegang voor het salon Energie? Alle bezoekers van Bouw & Wonen krijgen via deze bon (downloaden en afdrukken) gratis toegang.

Aan de hand van allerlei lezingen, tentoonstellingen en standhouders die vernieuwende producten, diensten en praktische oplossingen voorstellen, biedt het salon Energie 2012 de verschillende spelers uit de energiesector de kans om elkaar op een enkele plaats te ontmoeten.

Om beter tegemoet te komen aan de verwachtingen van zijn doelgroep stelt het salon Energie 2012 zijn derde editie in het teken van de 2 belangrijkste thema’s die vandaag spelen op het vlak van ruimtelijke ordening: de energieprestaties van de woningen en de mobiliteit van morgen.

Vertegenwoordigers van de energieloketten van de 3 gewesten zullen op het salon aanwezig zijn om alle vragen in verband met de verschillende nieuwe overheidspremies te beantwoorden. Daarnaast wordt tijdens het hele salon een adviesruimte georganiseerd waar bezoekers de gegevens van hun energieverbruik kunnen laten analyseren door verschillende energieauditeurs. Op die manier kunnen ze een lijst opstellen van de werken die prioriteit verdienen.

Het salon omvat bovendien een “mobiliteitshal”, waar u alle oplossingen kunt vinden voor een betere mobiliteit. Een test met elektrisch of hybride voertuigen behoort er ook tot mogelijkheden, terwijl u met een rekenmachine de beste formule kunt uitdokteren om elk dagelijks traject af te leggen.

De opkomst van ruim 10.000 bezoekers die het salon vorig jaar liet optekenen, bewijst dat het evenement zich nu al opgeworpen als the place to be in zijn vakgebied. We verwachten voor deze derde editie meer dan 12.000 nieuwsgierigen.

U heeft het al begrepen: Energie 2012 is het salon dat u niet mag missen, de ideale manier om te besparen op uw energieverbruik!

Nieuw op Energie 2012
  • Presentatie in avant-première van het boek BATEX van het Brusselse Gewest
  • Presentatie van de beroepen van de toekomst via praktische workshops
  • Gratis ontmoetingen met beëdigde energieauditeurs uit de 3 gewesten
  • Nationale en internationale lezingen
  • Dagelijkse wedstrijden waar elektrische fietsen te winnen vallen
  • Een opnamestudio van de televisie

De grote thema’s van Energie 2012
  • Intelligente renovatie
  • Isolatie en ventilatie, een winnende investering
  • Welke verwarming is vandaag het interessantst?
  • De nieuwe woningconcepten
  • De nieuwigheden op vlak van verlichting en domotica
  • Waterbeheer

PRAKTISCHE INFORMATIE
Openingsuren
Professionele dag: Vrijdag 19 oktober van 11u30 tot 18u30
Publieke dagen: Zaterdag 20 oktober en zondag 21 oktober van 10u30 tot 17u30

Toegangsprijs
Professionele dag: 15€
Publieke dagen:
- Ticket aan de ingang: 9€
- Gratis toegang jonger dan 12 jaar
- Gratis toegang voor alle bezoekers van Bouw & Wonen via deze bon (downloaden en afdrukken).

Plaats
Tour & Taxis - Shed 3 & 4 (naast de parking)
Havenlaan 86c
1000 Brussel
Meer info: www.energie2012.be
Build for Life