Architectuur

35m³ Jonge Architectuur

Donderdag 25 augustus 2005 vanaf 19u00 opent deSingel in samenwerking met het VAi de eerste tentoonstelling in een nieuwe reeks 35m³ Jonge Architectuur. Het bureau Office Kersten Geers David Van Severen bijt de spits af. De tentoonstelling loopt tot 2 oktober 2005.

Office werd in 2002 opgericht door Kersten Geers (°1975, Gent) en David Van Severen (°1978, Gent). Beiden studeerden aan de Universiteit Gent en aan de Escuela Técnica Superior de Arquitectura in Madrid. In 2003 voltooiden Geers en Van Severen hun eerste gezamenlijke realisatie: een onthaalmeubel voor een notariaat in Antwerpen. Momenteel werken zij onder andere aan een showroom en studio in Venice (Californië, USA) en enkele verbouwingen in Gent. In 2005 wonnen zij samen met Wonne Ickx de eerste prijs met een ontwerp voor een grenspost aan de Amerikaans-Mexicaanse grens.

Bij de tentoonstelling hoort een gratis tentoonstellingsgids, die onder andere een kanttekening bij het werk van Office door Pier Vittorio Aureli en een interview met de architecten door Joachim Declerck bevat. Ter gelegenheid van de lancering van dit nieuw initiatief brengen Maarten Delbeke (criticus), Pablo Lhoas (architect) en Richard Venlet (kunstenaar) hun visie over jonge architectuur in België.

Klik hier voor meer informatie