Algemeen

350 kandidaat-(ver)bouwers op Tendens Wonen Infoavond

350 kandidaat-(ver)bouwers op Tendens Wonen Infoavond
Op vrijdag 8 februari 2013 organiseerde de architectenorganisatie NAV de ‘Tendens Wonen Infoavond’. Een initiatief van de regionale televisiezender Focus & WTV dat meer dan 350 kandidaat-(ver)bouwers naar de Bouwbeurs van Roeselare trok. Zij kregen informatie over fiscaliteit, de architect, woonkrediet en allerhande premies die van toepassing kunnen zijn bij het (ver)bouwen van een huis.

Wie bouwt of verbouwt, kan van heel wat verschillende premies en ondersteunende maatregelen genieten. Wie dit niet aan zich wil laten voorbijgaan, moet zich goed informeren. Dit was mogelijk op de Tendens Wonen Infoavond, die plaatsvond op 8 februari 2013 op de bouwbeurs van Roeselare.

Tijdens de avond passeerden heel wat experten de revue om nuttige tips en informatie mee te geven aan de deelnemers. Het expertenteam bestond uit: notaris Ann Strobbe, Kristien Berkein (voorzitter CIB – Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen), advocaat Christophe Lenders (GSJ-advocaten), fiscalist Patrick Vanderborght (diensthoofd Centrum voor Accountancy Roeselare), architect Peter Vermeulen, Jan Vanvaerenberg (Eandis), Geert Dekyvere (Recticel), Hans Cools (Wienerberger), Pieter Moens (Argenta) en Angeliques Verspeurt (energieconsulent NAV). Zij hadden het o.a. over: hoe kan ik mijn fiscaal voordeel optimaliseren, hoe laat ik mij bij de aankoop van een woning of stuk bouwgrond niet strikken, wat doet nu juist de architect, hoe kies ik het beste woonkrediet en welke premies zijn van toepassing bij energiebesparende maatregelen? Mieke Dumont, nieuwsanker van Focus & WTV, leidde het gesprek in goede banen.

Kandidaat-(ver)bouwers konden tijdens de afsluitende receptie vragen stellen aan de aanwezige experts, in een gemoedelijk kader. Alle bezoekers gingen naar huis met een goodiebag vol informatie en met heel wat praktische tips en advies.
Build for Life