Verbouwen

3,5 miljoen euro voor renovatieprojecten in Antwerpse regio

In de eerder dit jaar door de Vlaamse regering ingevoerde renovatiepauze voor sociale woningen is nu voor de tweede keer op rij een reeks renovatie-projecten vrijgegeven. Ze kunnen met andere woorden uitgevoerd worden. Deze maatregel betekent goed nieuws voor sociale huisvestingmaatschappij De Ideale Woning die zo bijkomend met 3 grote renovatieprojecten voor een globaal bedrag van 2,4 miljoen euro effectief van start kan gaan.

Het eerste project omvat de gevel- en dakrenovatie van het appartementsgebouw aan de Acacialaan in Hemiksem. Hier bevinden zich 48 appartementen. Het gebouw aan de Gitschotellei in Borgerhout (met 27 appartementen) zal eveneens een gevel- en dakrenovatie ondergaan. Tot slot is er nog het appartementsgebouw aan de Dr. Van de Perrelei in Borgerhout (met 9 appartementen) waar verbouwingswerken met gevel- en dakrenovatie worden uitgevoerd.

Eerder al vond een eerste vrijgave van renovatieprojecten plaats die De Ideale Woning toeliet om twee andere projecten in Antwerpen en Borgerhout op te starten. Twee appartementsblokjes aan de Frans De Vriendtstraat in Borgerhout (met 8 appartementen) zijn dringend aan renovatie en verbouwing toe. Het geheel van 6 appartementen aan de Lentestraat in Antwerpen moet ook gerenoveerd worden.

Voor de 5 geplande renovatieprojecten gaat het in totaal om een budget van 3,5 miljoen euro. Voor de volledige renovatie en aanpassing van alle liften in het patrimonium van De Ideale Woning werd eerder al het licht op groen gezet.

"Dit betekent dat we toch nog de helft van de projecten die in eerste instantie getroffen werden door de renovatiepauze, kunnen uitvoeren. Alle projecten worden dit najaar aanbesteed en we hopen ze voor de kerstvakantie te kunnen gunnen", voegt directeur Gert Eyckmans van De Ideale Woning er tot slot aan toe.