Architectuur

35 m³ Jonge Architectuur / NOA.architecten

In de microtentoonstellingsreeks 35m³ komt een jonge generatie veelbelovende Belgische architecten aan bod. In een 35m³ groot volume kunnen zij hun praktijkwerk, hun aanpak, hun drijfveren en hun visie tonen. Het Brusselse collectief noA.architecten is het twaalfde bureau in de reeks. NOA.architecten bestaat uit An Fonteyne, Jitse Van Den Berg & Philippe Viérin. In hun installatie staat het gebouw als illusie centraal.

Concept 35m³ Jonge Architectuur
35m³ Jonge Architectuur verwijst naar het volume (283 x 408 x 303 cm) waarbinnen de actuele productie of de papieren visie van een nieuwe generatie architecten wordt gepresenteerd. De zwarte monoliet, die binnenin afgewerkt is als een white cube, wordt in de wandelgangen van deSingel geplaatst in dialoog met de spiegelcontainer die de bibliotheek van Curating the Library bevat. Beide containers werden ontworpen door kunstenaar Richard Venlet. Jonge veelbelovende architecten worden uitgedaagd creatief om te springen met de beperkingen van deze tentoonstellingsruimte.

Excursies
Tijdens het seizoen 2007-2008 organiseren wij bij elke 35m³-presentatie een excursie. Onder begeleiding van de architecten bezoeken wij hun realisatie(s) of een werf, telkens met maximaal 8 personen. Samen met noA.architecten bezoekt u hun werk tijdens een geleid bezoek aan het stadhuis van Menen.

Voor meer informatie klikt u hier