Algemeen

31 mei 2006 : de eerste Better Life Time-studiedag

In 2004 waren 30% van de 40.000 woningen die Pulte Homes, de grootste aannemer van de Verenigde Staten, op de thuismarkt bouwde, bestemd voor 55-plussers. Aangepaste woningen, het is een nieuwe markt die zeer veel kansen biedt gezien de demografische evolutie. In 2050 zullen er meer dan drie miljoen 60-plussers zijn.

In België wordt nog niet voldoende ingespeeld op deze kansen. Nochtans toonde de LOVO1 enquête in Vlaanderen in 2003 aan dat 20% van de ondervraagde ouderen bereid zijn om naar een beter aangepaste woning te verhuizen.

De eerste Europese top van de International Association of Homes and Services for the Ageing (IAHSA) zal plaatsvinden in de gebouwen van de Confederatie Bouw op 29 en 30 mei 2006. In het verlengde daarvan organiseren de Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad en Euromut op 31 mei een studiedag voor bouwbedrijven, vastgoedpromotoren en dienstverleners die op zoek zijn naar nieuwe veelbelovende markten.

De studiedag kondigt zich alvast ook veelbelovend aan, met sprekers als Alain Mouchiroud (Directeur van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties), Piet Eichholtz (Hoogleraar Vastgoedfinanciering aan de Universiteit Maastricht), Serge Fautré (CEO Cofinimmo) en vele anderen.

Praktische informatie en inschrijven kan via www.betterlifetime.org.
Build for Life