Algemeen

30% werkgevers overweegt Brussel te verlaten

Drie op de tien van de Brusselse ondernemers overwegen om een deel van hun activiteiten te verplaatsen buiten het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat blijkt uit een peiling bij 180 Brusselse werkgevers door de werkgeversorganisatie BECI in De Tijd en L'Echo.
De ondernemers met verhuisplannen lonken vooral naar het buitenland (13% denkt eraan (gedeeltelijk) naar het buitenland te verhuizen), daarna naar Wallonië (10%) en in laatste instantie naar Vlaanderen (7%).

Het beleid van de Brusselse regering voldoet niet echt aan de verwachtingen van de werkgevers, zo blijkt uit de enquête. Nauwelijks 1 op de 2 ondernemers is tevreden over de politiek van minister-president Charles Picqué (PS) en zijn ploeg (48% antwoordt "tevreden" of "zeer tevreden").

En slechts 30% heeft er vertrouwen in dat de Brusselse regering de huidige economische problemen zal kunnen oplossen. Als topprioriteit voor de regering worden een verlaging van de regionale en gemeentelijke lasten en een betere mobiliteit genoemd.

Ondanks de verhuisplannen van de werkgevers is ruim 70% van de ondervraagden van plan volgend jaar te investeren of personeel in dienst te nemen.
Build for Life