Isolatie

30% warmteverlies door gebrek aan dakisolatie

Ben jij 1 van de 5 Belgen die 30% warmteverlies heeft door het gebrek aan dakisolatie? Wanneer jouw dak onvoldoende of niet geïsoleerd is, kan je een energieverlies van 30% of meer ondervinden. Alarmerend toch? Vanzelfsprekend betaal je dan ook dat aandeel te veel op jouw energiefactuur. 1 op de 5 Belgen betaalt 30% te veel op zijn energiefactuur zonder te beseffen dat ze dit kunnen verhelpen door het installeren van dakisolatie.

Profiteer van de premies die je van de overheid ontvangt


Om tegen 2020 de Europese energienormen te halen heeft Vlaanderen tal van maatregelen genomen.
Een van de maatregelen is dat alle daken tegen 2020 moeten geïsoleerd zijn. Om dit te stimuleren heeft de Vlaamse overheid enkele zeer interessante premies uitgevaardigd voor zowel hellende als platte daken. Je kunt genieten van de volgende premies:

  • De overheid geeft je een belastingvermindering voor dakisolatie als die geplaatst wordt door een aannemer. Je kan 30% van de kosten voor de werken inbrengen in jouw belastingaangifte. Let op, het premiestelsel verandert in 2017, vraag nu vrijblijvend informatie!

  • De netbeheerders geven ook een premie voor dakisolatie.

  • Een aantal gemeenten geven een gemeentelijke of provinciale premie voor dakisolatie.

  • Voor bepaalde huurders is er ook de sociale dakisolatiepremie voor huurwoningen.

  • Als je jouw dak of een deel er van vernieuwt en tegelijk dakisolatie plaatst, kun je ook in aanmerking komen voor een verbeteringspremie.

Voordelen van dakisolatie

Thermische isolator
De isolatie van jouw dak zorgt er voor dat je woning geen energie verliest. Knusjes warm in de winter en lekker koel in de zomer.
Besparen op je energiefactuur
Een goede dakisolatie zorgt er voor dat jouw woning geen energie verliest. Een goede isolatie is een van de beste manieren om te besparen op jouw energiefactuur.
Goede investering
Dakisolatie is een investering. Met deze investering stijgt jouw woning in waarde. Goed als je jouw woning verkoopt, verhuurt of gewoon voor de kinderen later!
Milieuvriendelijk en veilig
De producten gebruikt om te isoleren zijn milieuvriendelijk en dus niet schadelijk voor jou en de natuur. Daarnaast is isolatie ook onbrandbaar.
Geen geluidshinder
Door de isolatie wordt geluid ook binnen en/of buiten het huis gehouden. Dit kan zorgen voor meer rust binnen en buiten jouw woning.


Verhuur en verkoop

Pas op! Als je graag je woning wil verhuren of verkopen, is het bij wet verplicht dat je aan de nieuwe bewoners een energieprestatiecertificaat (EPC) levert . Dankzij dakisolatie kan je een certificaat behalen met een hoge score en kan je zeker zijn dat dit een grote meerwaarde is bij verhuur of verkoop van je woning. Uiteraard stijgt ook de waarde van je woning met een goed EPC.
Wacht niet langer en verdien geld met het besparen op je energie. Vraag hier vrijblijvend informatie over dakisolatie!

Ook interessant