Duurzaam Bouwen

28 Limburgse gemeenten zijn duurzaam !

Borgloon is de 28ste gemeente die het Dubolimburg-verdrag ondertekent ! Door het tekenen van deze overeenkomst onderschrijft Borgloon het belang van duurzaam bouwen en wonen, verklaart ze om in haar werking te streven naar en zo groot mogelijke duurzaamheid én doet ze tegelijk haar inwoners een CADEAU. Die krijgen, net als in de 27 andere deelnemende gemeenten, de mogelijkheid om een uitgebreid planadvies Duurzaam Bouwen te reserveren voor amper 50 euro. Ter info: inwoners van niet-deelnemende Limburgse gemeenten betalen het dubbele.

Uitgebreid Planadvies ?

De professionele adviseurs (ingenieur/architect) van Dubolimburg onderzoeken je (ver-)bouwplan op het vlak van duurzaam bouwen en wonen. Naast de klassieke thema’s zoals energie- en waterbesparing komt ook materiaal- en ruimtegebruik aan bod. Daarnaast is er aandacht voor de fysieke inplanting van het gebouw, het opzoeken van daglicht, aandacht voor de binnenluchtkwaliteit en de aanpasbaarheid en toegankelijkheid van je woning.

Geld besparen ! Comfort winnen !

Het advies legt de nadruk op maatregelen met een grote winst op comfort, energie- en watergebruik en een beperkte investering zodat de meerinvestering zich op korte termijn terugverdient in de energie- en waterrekening.

In deze gemeenten betaal je als inwoner slechts 50 euro voor een Uitgebreid Planadvies:
As, Beringen, Bilzen, Bocholt, Borgloon, Bree, Diepenbeek, Dilsen-Stokkem, Genk, Halen, Ham, Hamont-Achel, Hasselt, Hechtel-Eksel, Hoeselt, Kinrooi, Lanaken, Leopoldsburg, Lommel, Lummen, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Nieuwerkerken, Overpelt, Peer, Riemst en Tessenderlo.

Doen voorlopig niet mee > deze inwoners betalen 100 euro :
Alken, Gingelom, Heers, Herk-de-Stad, Herstappe, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kortessem, Maasmechelen, Opglabbeek, Tongeren, Sint-Truiden, Voeren, Wellen, Zonhoven, Zutendaal.