Verbouwen

2,5 mln voor verbouwing nieuw onderkomen theater

Het college van B en W in Amsterdam heeft 2,5 miljoen euro uitgetrokken voor de verbouwing van het nieuwe onderkomen van het Cosmic Theater. Wanneer de gemeenteraad met het plan instemt, verhuist het theater naar de Zuiveringshal op het terrein van de Westergasfabriek in Westerpark.

De zaal daar krijgt ongeveer 250 stoelen, twee maal zoveel als het theater in de Nes had. Het nieuwe gebouw wordt volgens Igor Sorko, zakelijk leider van Cosmic Theater, kaal opgeleverd. “De Zuiveringshal is gerenoveerd, maar alleen de muren en het dak staan er nog. Dat biedt ons de mogelijkheid het helemaal in te richten naar onze wensen.” Het theater zat tot 1 september 2004 in de Nes. De zaal daar moest op last van de brandweer worden gesloten. In de Nes wordt nu alleen nog gerepeteerd en het theater houdt er nog kantoor.

Kosten
De kosten voor de verbouwing worden in vijftien jaar betaald uit het investeringsfonds waar ook de verbouwing van Carré voor een deel uit wordt betaald. Voor lasten als huur, gas en licht wil het college de subsidie met 250.000 euro verhogen. In totaal krijgt Cosmic dan 480.000 euro. Het voorstel wordt 20 januari aan de raadscommissie voorgelegd.