Duurzaam Bouwen

20.000 EUR Cellumat-blokken voor duurzame architectenwoning

Het architectenduo Wolff-Hottois mocht op Batibouw een cheque ter waarde van 20.000 EUR in ontvangst nemen, te verzilveren in hoog-isolerend cellenbeton van Cellumat. Het koppel won de wedstrijd ‘Win uw duurzame woning in cellenbeton van Cellumat’ die samen met Roularta en BBL/Ecoconso werd georganiseerd.

In het najaar van 2014 organiseerden Cellumat, de Roularta-magazines Beter Bouwen & Verbouwen/Ik Ga Bouwen en de milieu-organisaties Bond Beter Leefmilieu en Ecoconso een wedstrijd met als inzet 20.000 EUR aan ruwbouwblokken van de Cellumat-merken ENERGIEBLOC+ of PASSIFBLOC, gekenmerkt door hun hoge isolatiewaarde (ë=0,07 W/mK). Er werden een 20-tal projecten ingediend, waaruit de juryleden unaniem een woning in Habay-La-Neuve (Luxemburg) koos.

De winnaars van de wedstrijd zijn James Wolff en Marie Hottois. Beide zijn architect, en ontwierpen zelf het gelauwerde nieuwbouwproject voor een perceel, aan de rand van het bos, waar ze 6 jaar geleden eigenaar van werden. James Wolff: “We hebben een hele tijd over het ontwerp gedaan omdat het niet altijd evident is om de visies van 2 architecten te verenigen. Maar uiteindelijk staan we allebei 100% achter het ontwerp, en achter de onderliggende filosofie: een architecturaal project met voorrang aan duurzaamheid en energiebesparing.” Een logische thematiek, aangezien de partners na hun studies architectuur beiden specialiseerden in de EPB-problematiek, en vandaag een energieprestatie-bureau leiden.

20.000 EUR Cellumat-blokken voor duurzame architectenwoning

Ook interessant