Algemeen

2 nieuwe FLIR infraroodcamera's voor bouwtoepassingen

FLIR, wereldwijd marktleider in infraroodcamera's, heeft twee nieuwe modellen toegevoegd aan de serie compacte infraroodcamera's voor toepassingen in de bouwsector
De hoge energieprijzen en toenemende wetgeving in de Europese Unie aangaande energiebesparingen, hebben de vraag naar infraroodcamera's voor bouwtoepassingen doen toenemen. Voorts zijn er op nationaal vlak verscheidene subsidie programma's die de renovatie van zowel publieke als private gebouwen en woningen financieel ondersteunen. Door gebruik te maken van een infraroodcamera bij het uitvoeren van energie-audits, het taxeren van gebouwen en bij HVAC problemen, wordt tijd en geld bespaard.

De compacte FLIR camera's voor bouwtoepassingen zijn bedoeld voor zowel de beginnende als de meer ervaren gebruiker en inzetbaar in een brede waaier van toepassingen binnen de bouw- en onderhoudssector. Met een prijs vanaf € 4595,- zal de gehele serie een baken vormen in de groeiende markt van bouwgerichte infraroodcamera's. De nieuwe modellen zijn ook beschikbaar in een i-Serie voor elektrische en industriële toepassingen.

Hoogtepunten van de FLIR b-Serie infraroodcamera's, die uit drie versies bestaat, zijn een geïntegreerde digitale camera, dubbele LED verlichting die het mogelijk maakt om te werken in een omgeving met weinig licht en Picture-in-Picture beeldweergave, welke in grootte aanpasbaar is. Met de FLIR Picture-in-Picture functie kan men het infrarood beeld op de visuele foto in real-time weergeven met één druk op de knop. Dit maakt de identificatie en interpretatie van geïnspecteerde objecten eenvoudiger.

Met een gewicht van slechts 600 gram, een unicum in de markt, is de b-Serie camera daadwerkelijk een draagbaar instrument dat eveneens geschikt is voor gebruik in industriële omgevingen en onder veeleisende omstandigheden.

De compacte FLIR b-Serie meet temperaturen van -20°C to 120°C. De camera's zijn stof- en spatwaterdicht, schokbestendig en uitgerust met een eenvoudig verwisselbare batterij met een ononderbroken werktijd van vijf uur. De sterke ergonomische eigenschappen, eenvoudig bedienbare knoppen en een duidelijk gebruikersmenu in 21 talen maken deze camera's uiterst gebruiksvriendelijk.

Alle FLIR camera's voor bouwtoepassingen zijn uitgerust met een dauwpunt- en isolatie-alarm, wat een substantiële meerwaarde is bij het bepalen van energie efficiëntie, die door lokale wetgeving in normen is vastgelegd. De serie compacte bouwcamera's is nu verkrijgbaar in drie versies: de FLIR b40 met een IR resolutie van 120x120 pixels, de FLIR b50 met een IR resolutie van 140x140 pixels en tenslotte de FLIR b60 met een IR resolutie van 180x180 pixels.

FLIR infraroodcamera's zijn compatibel met de FLIR Reporter 8.3 software, een wizard-gebaseerde rapportagesoftware met uitgebreide functies voor beeldverwerking en temperatuurberekening. Alle beelden gemaakt door een FLIR thermografische camera, zijn in een standaard .JPEG formaat, waardoor merkgebonden software overbodig is.

FLIR presenteert de nieuwe b-Serie voor bouwtoepassingen en i-Serie voor industriële toepassingen tijdens de "BAU 2009" beurs (München, 12 - 17 januari 2009, Hal A4, stand 301).

"Met trots presenteren we deze complete serie infraroodcamera's die stuk voor stuk een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden" aldus Karsten Eggert, Vice President Sales and Marketing EMEA van de FLIR Thermography Division. "Nu energie efficiëntie en kostenbesparing de sleutelwoorden zijn, bieden wij een volledige reeks van performante en betaalbare infraroodcamera's die zichzelf snel terugverdienen."

Build for Life