Interieur

2 Red Dot Awards voor Berghoff

BergHOFF probeert de zintuigen van de kok -professional zowel als liefhebber - te prikkelen. Met een complete keuken- en tafeluitrusting: kookpotten, bestek, messen, porselein, kristal, elektrische toestellen en accessoires. Doorsnee is niet goed genoeg voor BergHOFF. Wij streven naar dat tikkeltje extra, dat voornamelijk voortvloeit uit de passie van onze medewerkers. Zij leggen heel hun hart en hun handen in de decoratieve en efficiënte producten. Zij trachten bijzondere materialen en exclusieve ontwerpen te vertalen in fascinerende creaties die een verrijking zijn voor de keuken of tafel.

Deze inspanningen hebben geresulteerd in het winnen van een prijs in één van de moeilijkste en vermaarde internationale designwedstrijden. Twee ontwerpen van Frederik Aerts – Neo kookpotten en mengkommen Zeno – hebben de jurering van een team van internationale designers doorstaan en mogen een “Red Dot Award 2008” in ontvangst nemen.

Frederik Aerts is een jong designtalent die sinds de zomer 2007 fulltime werkzaam is voor BergHOFF. Zijn sterke technische kennis in combinatie met gevoel voor vorm laat hem toe, van conceptcreatie tot afgewerkt product, zijn creativiteit volop aan te wenden.

Neo kookpotten:

De Neo kookpot valt onmiddellijk op door zijn uiterst vernieuwend en functioneel design. Vervaardigd uit hoogwaardig roest vrijstaal 18/10 van 1mm dikte voldoet ze sowieso aan de hoogste kwaliteitseisen.

Functie en design gaan bij deze serie kookpotten hand in hand. Het vlakke deksel met de handvaten aan de zijkanten gemonteerd, is het meest opvallende kenmerk en tegelijkertijd ook de basis van de functionaliteit en vormgeving van deze serie. Door het deksel te draaien kunnen deze handvaten volledig over de handvaten van de kookpot geschoven worden. In deze positie komt de kracht van deze serie tot uiting: deksel en kookpot vormen als het ware één geheel, en tegelijkertijd komt de afgietfunctie vrij. De tekening op het deksel geeft duidelijk de gewenste positie aan. Tijdens het uitgieten heeft men de handvaten van de kookpot en deksel stevig in beide handen waardoor men kokend water nu op een veilige en makkelijke manier zonder risico kan uitgieten.

Tijdens het koken zelf kan het deksel éénvoudig gekanteld worden, en is het niet nodig het deksel volledig van de kookpot te lichten. Het vlakke deksel kan eveneens als onderzetter gebruikt worden en zorgt er eveneens voor dat de set zich makkelijk laat opbergen.

Zeno mengkommen:

De Zeno mengkommen zijn vervaardigd uit roestvrij staal en zijn glanzend afgewerkt. De natuurlijke bolle vorm is typerend en maken deel uit van de functie van dit product. In de onderzijde van het vlakke deksel is een holle ringvorm verwerkt die aan de buitenzijde niet zichtbaar is.

Hierdoor kan het deksel als voet voor de kommen gebruikt worden. Leg het deksel eenvoudigweg omgekeerd op het aanrecht, en de kom kan er in geplaatst worden. Door de bolle vorm kan de kom nu in alle posities draaien zonder om te vallen. Is het nu om ingrediënten te mengen, of om slaatjes te presenteren, elke positie is mogelijk. De kommen kunnen perfect afgesloten worden om voedsel op te bergen, kunnen op zichzelf staan, zijn verkrijgbaar in 3 maten en makkelijk in elkaar te stapelen.

Nog meer nieuwigheden:

Neo lade messenblok:
De Neo lade messenblok is een prachtige combinatie van functionaliteit en design. De stevige houten blok is geschikt voor verschillende maten van messen, en de aluminium beugel zorgt voor een mooi contrast en een degelijke afscherming. De messenblok kan in elke keukenlade geplaatst worden, maar verbergt nog een tweede functie. Door de beugel te kantelen, kan de messenblok ook uit de lade genomen worden, en op het aanrecht worden geplaatst. De beugel vormt nu een stevige voet,en de blok komt in een hoek van 30° te staan waardoor de messen makkelijk te hanteren zijn. Na gebruik is de messenblok weer even makkelijk in de lade op te bergen. Ontworpen door Frederik Aerts.

Auriga:
De Auriga fondue en tagine vallen op door hun elegant en modern design en sluit perfect aan bij de Auriga kookpotten van BergHOFF. Het gebruikte materiaal is, en voorzien van een natuurvriendelijk keramische laag “Ferno Ceramics”. Deze bevat geen zware metalen en geven geen VOC’s en PFOA tijdens het koken. Ontworpen door Ilse Raymaeckers.

Fruitschaal Cubo:
De Cubo fruitschaalis een mooi voorbeeld van hoe een simpele vorm en voor de hand liggende materialen zo gecombineerd worden dat er een mooi en functioneel ontwerp ontstaat. De vorm is ontstaan door cirkels en rechthoeken op een speelse wijze te combineren. De fruitschaal is vervaardigd uit mat roestvrij staal en glanzende zwarte kunststof. Dit resulteert in een mooi contrast. Ontworpen door Leen Lisens.