Bedrijfsnieuws

14% groei voor Cellumat in 2013

Voor het vijfde jaar op rij zet Cellumat, innovator in cellenbeton, sterke groeicijfers neer. De investeringen in innovatieve producten en logistiek volgen recht evenredig, waardoor het bedrijf de bouwprofessional vlekkeloos kan begeleiden om de steeds strengere EPB-regelgeving vóór te zijn.

In 2012 haalde Cellumat nog een omzet van 17 miljoen euro in België en Frankrijk. Dit omzetcijfer werd in 2013 reeds eind oktober behaald. Gedelegeerd Bestuurder Dominique De Cock licht toe: “Wij verwachten dat wij 2013 zullen afsluiten met een groei van 14% en dat in een economisch klimaat dat nog steeds niet hersteld is van de crisis. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij in 2014 onze doelstelling voor dat jaar zullen halen: 25% marktaandeel van de cellenbetonmarkt in beide landen.”

Investeringen

Om de aanhoudende groei logistiek te blijven volgen, investeert Cellumat voortdurend. De voorbije twee jaar ging in totaal 6 miljoen euro naar de aanleg en uitbreiding van de stockage- en laadoppervlakte en naar de verdere uitbreiding en automatisering van de productielijnen. Onder andere een automatische zaaglijn voor lintelen en een productielijn voor technische blokken alsook installaties voor de productie van de superisolerende C2/300 PASSIFBLOC. Dominique De Cock: “Om bij de geplande afzetgroei de optimale kwaliteit, service en flexibiliteit te blijven garanderen die onze klanten van ons gewoon zijn, blijven we onvermijdelijk fors investeren. In de productie, in onderzoek en ontwikkeling en in onze ploeg. We bouwen dan ook een nieuw sociaal gebouw op onze site want we zijn ondertussen met meer dan 100 mensen.”

Andere investeringen gaan naar het leefmilieu, want ook daarvoor heeft Cellumat permanent aandacht. Dominique De Cock: “Zopas werd het ISO 14001-certficaat voor het milieumanagement systeem van de fabriek voor de derde keer verlengd na een grondige audit. Wij produceren onze producten immers met een minimum aan (100% natuurlijke) grondstoffen en energie. In 2014 breiden wij onze capaciteit voor cellenbetonrecyclage verder uit – ook in het kader van een samenwerkingsakkoord met de OVAM – en optimaliseren we de recyclage van de reststoom van de productie zodat ons energieverbruik nog verder daalt.”

Ook interessant


Build for Life