Overbruggingskrediet nodig? Let op voor deze 3 veelgemaakte fouten!

  BE   8 juni 2021 Bron: Credishop
Overbruggingskrediet nodig? Let op voor deze 3 veelgemaakte fouten!
Een overbruggingskrediet geeft je de nodige ademruimte om een nieuwe woning te kopen en vervolgens je bestaande woning te verkopen tegen de juiste prijs. Probeer alleszins de drie belangrijkste blunders bij een overbruggingskrediet te vermijden..

Waarom zou je een overbruggingskrediet nemen?

Heb je een nieuwe woning op het oog, maar raakt je huidige woning niet tijdig verkocht? En heb je het geld van de verkoop van je huidige woning echt wel nodig om je nieuwe woning te kunnen kopen? Dan loop je het risico je bestaande woning te moeten verkopen tegen een (te) lage prijs. Met een soepel overbruggingskrediet bezorg je jezelf het budget voor de aankoop van je nieuwe woning en tegelijk extra tijd om je huidige woning tegen een correcte prijs te verkopen.

Welke veelgemaakte fouten moet je echt vermijden?

Fout 1: Je ontleent te weinig via een overbruggingskrediet

Bereken hoeveel je precies moet lenen via een overbruggingskrediet. Hou ook rekening met de extra kosten die bij de aankoop van een woning en een hypothecair krediet horen. Leen niet te weinig, want dan blijft je onder druk staan om je bestaande woning te verkopen tegen een te lage prijs. Ook kopers weten dat en zullen hier handig op inspelen.

De meeste banken beperken het totaal te ontlenen bedrag via een overbruggingskrediet. Wist je dat je via een onafhankelijke kredietmakelaar oplossingen kunt vinden waarbij je tussen 70% tot 90% van de te verkopen woning kunt lenen in een overbruggingskrediet? Heb je geen zin om zelf de berekening te maken? Laat je bijstaan door een specialist in soepel overbruggingskrediet in jouw regio.

Fout 2: De looptijd van je overbruggingskrediet is niet lang genoeg

Kies een voldoende lange looptijd voor je overbruggingskrediet. Bij veel banken bedraagt de standaardtermijn zes maanden. Dat is te kort. Lukt het niet om je woning binnen die termijn te verkopen, dan zit je met een stevig probleem. Via een onafhankelijk kredietmakelaar kan je een soepel overbruggingskrediet afsluiten voor een duurtijd van 12 tot 24 maanden. Dit geeft je de nodige tijd om je woning rustig te verkopen.

Wil je meer weten over het verlengen van je overbruggingskrediet, lees dan zeker deze bijdrage op de experten website van Hypotheek.be.

Fout 3: Je weigert hulp van een specialist

Een overbruggingskrediet lijkt misschien eenvoudig, maar kleine details kunnen een groot verschil maken. Dat de looptijd belangrijk is, weet je intussen, maar ook de rentevoet en alle andere voorwaarden spelen een cruciale rol. Je laat je best begeleiden door specialisten. Die helpen je en stellen een concrete simulatie op van je overbruggingskrediet. Zo weet je meteen of dit binnen je budget valt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo