Algemeen

Otis levert bijdrage aan opbouw World Trade Center

Otis heeft de opdracht binnengehaald voor de installatie van 32 liften in het World Trade Center dat zal herrijzen op Ground Zero in New York. Hoofdaannemer van de wederopbouw is Tishman Construction Corporation. “Otis is trots om als een van de eerste bedrijven te kunnen helpen aan de wederopbouw van hartje Manhattan”, aldus bestuursvoorzitter A. Bousbib van de liftenfabrikant. “We doen opnieuw mee aan een groots project, samen met projectontwikkelaars en bouwbedrijven die ook nog eens tot onze belangrijkste klanten behoren”.

Op de plaats van de verwoeste Twintowers komt een 52 verdiepingen tellende toren met ruim 148.000 vierkante meter kantoorvloer. Het gebouw wordt uitgerust met 29 personenliften en drie dienstliften. Eigenaar van het pand is Silverstein Properties, dat de exclusieve pacht over de grond heeft gekregen van de havenautoriteiten.

Otis was op het moment dat terroristen op 11 september aanvielen, verantwoordelijk voor het onderhoud in het World Trade Center. In 1971 leverde de onderneming bij de bouw van de WTC-torens een bijdrage door de installatie van 327 liften en roltrappen. Tot 1994 was het onderhoud van de installaties in handen van Otis.

“Het feit dat Silverstein Properties, Tishman Construction en Otis - de bouwers van het oorspronkelijke WTC - opnieuw samenwerken, toont hoe waardevol langdurige relaties zijn”, aldus R. Moncini, directeur Otis Amerika. “Het drietal is in de loop der jaren betrokken bij tal van legendarische projecten”.

Otis viert dit jaar zijn 150-jarig bestaan. Topman Bousbib: “Elisha Graves Otis liet anderhalve eeuw geleden in New York voor het eerst de werking van de veiligheidsrem zien en installeerde de eerste liften ter wereld. Sindsdien bepaalt Otis mede de skyline van de grote steden in de wereld”.
Build for Life