Architectuur

Metzo College wint Scholenbouwprijs 2006

Het Metzo College in Doetinchem (ontwerp: Erick van Egeraat) heeft de Scholenbouwprijs 2006 gewonnen in de categorie Voortgezet Onderwijs. De Haagse protestants-christelijke basisschool Prinsehaghe won in de categorie Primair Onderwijs. Staatssecretaris Bruno Bruins overhandigde donderdag de oorkondes in Utrecht tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2007.

Ongeveer 230 scholen hadden zich aangemeld voor de prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt en waaraan een geldbedrag van 13.500 euro is gekoppeld. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) riep de prijs in het leven om de bouw van goede en functionele schoolgebouwen te bevorderen.

De jury roemde het gedurfde en uitdagende werk van Erick van Egeraat. Hij renoveerde het oude schoolgebouw in Doetinchem. Prinsehaghe is een goed voorbeeld van een gebouw dat actief bijdraagt aan de ontwikkeling van de binnenstad. "Het is geen spectaculair of vernieuwend gebouw; het is wel een gebouw dat treft vanwege de goede en gedegen uitwerking van een helder concept", aldus het juryrapport.

In jury zaten onder meer schooldirecteuren, een onderwijsadviseur en een architect. Het voorzitterschap was in handen van Theo Fledderus, algemeen directeur van NOC NSF.

Ook interessant