creëer een sfeervolle tuin met de zes nieuwe sfeerthema's

4 januari 2012 Bron: Marlux
Ook in 2012 wint de tuin aan belang. De buitenruimte van morgen is veel meer dan een terras, gazon en wat planten. We willen het leven binnenshuis zo veel mogelijk doortrekken naar buiten, zowel in meubelen als in materialen. Maar hoe begin je eraan? Marlux maakt het je gemakkelijk met zes nieuwe sfeerthema’s. Stuk voor stuk inspirerende totaaloplossingen met tegels, klinkers, trappen, muurelementen en randafwerking binnen één stijl. Voor een tuin vol leven, in perfecte harmonie.

Als tuinspecialist lanceerde Marlux in 2010 al Xtirio by Marlux, exclusieve buitentegels afgestemd op de laatste tuintrends. In 2012 krijgt ook de Marlux-collectie een totale make-over. Deze collectie staat voor een ruim assortiment terrastegels, klinkers en randafwerking die perfect combineerbaar zijn.

De collectie wordt voorgesteld op basis van zes sfeerthema’s. Elk thema bevat een selectie aan tuinproducten die op elkaar zijn afgestemd. Gevallen voor de charme van een rustiek boerenerf? Op zoek naar een strak stadsterras? Of liever een gedurfde creatie? Met de zes nieuwe sfeerthema’s maakt Marlux het je gemakkelijk. Kies binnen één thema de tuinproducten die je nodig hebt… en maak van jouw tuin een heerlijke leefruimte.

• Trendy toevluchtsoord. Wie modern zegt, denkt al snel aan strak en eenvoudig. Maar het kan ook anders. Maak van je tuin een hippe hangplek om te loungen en te luieren in stijl. Voor een geslaagde samensmelting van design en natuur combineer je donkere en lichte tegels en/of klinkers. Rechte lijnen daag je uit met houten vlonders en weelderige planten in opvallende potten. Afwerken doe je met palissades die liggend dan wel staand je terras omkaderen. Altijd strak, nooit saai.

• Gezellig thuis. Een warme mix van authentieke kleuren, doorleefde afwerking en huiselijke details ligt aan de basis van ‘Gezellig thuis’. Denk aan verouderde klinkers in grijsbruine tinten, uiteenlopende formaten en een natuurlijke afwerking. In deze familietuin is het aangenaam vertoeven. Hier duik je even onder, hoef je niks en mag je alles: spelen, feesten, werken en ontspannen.

• Romantische oase. Intieme hoekjes, majestueuze doorkijken, rijke kleuren… In ‘Romantische oase’ mag het allemaal best een beetje opvallender. Deze tuin houdt van wispelturigheid en straalt tegelijk een zekere grandeur uit. En met veel decoratieve elementen is de romantiek nooit ver zoek. Tegels lijken wel van marmer, klinkers combineren warme kleuren en muurtjes creëren zalige rustplekjes om weg te dromen.

• Hemels blauw. Traditioneel, strak of retro: een tegelterras met de look van blauwe hardsteen geeft elke tuin meer karakter en klasse. De tegels en klinkers in deze Marlux-collectie zijn tijdloos en pretentieloos. Bovendien komen ze in bijzonder stijlvolle blauwtinten. Kies voor de juiste vormen, combineer de juiste texturen en… welkom in de wondere wereld van ‘Hemels blauw’.

• Creatief buiten. Platgetreden paden zijn er om verlaten te worden. Tegels worden bloembakken, muurelementen worden staptegels en palissades figureren als traptrede. Echte creativiteit laat zich niet in een hokje duwen, net als een heel eigenzinnige tuin. Een hinkelpad in lichte stoeptegels, een gekke zandbak van muurelementen of een moestuintje tussen een dambord van tegels: zo eenvoudig kan het zijn!• Opmerkelijke oprit. De perfecte oprit maakt indruk. De kleur klopt, het patroon ook, de borders aan de zijkant bakenen de breedte mooi af en kleine lichtjes gidsen de bezoekers de juiste richting uit. Opvallend of net niet, groots of subtiel… de toegang tot je huis verdient evenveel aandacht als de tuin die erachter ligt. Met Marlux ben je bovendien zeker dat je oprit jarenlang bestand is tegen intensief gebruik, want de klinkers zijn uitvoerig getest op duurzaamheid en onderhoudsgemak.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo