Architectuur

cepezed genomineerd voor DETAIL Prize

Het door cepezed ontworpen Jinso-paviljoen is genomineerd voor de Special Prize Glass, onderdeel van de DETAIL Prize 2011. De prijs wordt uitgereikt namens het Duitse architectuurtijdschrift DETAIL.
Volgens de jury is in het project op een innovatieve manier met het materiaal glas omgegaan: “Deze nieuwe technologie heeft groot potentieel, omdat het een goedkoop alternatief is voor de methode die tot dusver werd gebruikt voor het buigen van architecturaal glas.”

De DETAIL Prize bestaat uit een hoofdprijs en verschillende prijzen voor een aantal categorieën zoals glas, staal, interieurdesign en Green Architecture. De andere genomineerden voor de Special Prize Glass zijn: TNA (Tokyo) met het Square House in Japan en Tony Fretton Architects (London) met het New British Embassy in Polen.

De genomineerde projecten worden tentoongesteld op de BAU-beurs voor architectuur, materialen en systemen in München en op het DETAIL Gala 2011 in Schloss Nymphenburg. Tijdens dit gala worden ook de winaars bekendgemaakt. Een derde presentatie van de genomineerde projecten vindt plaats op de China Architectural Expo in Beijing.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl