Algemeen

Zware brand in 'Oud België'

In Antwerpen heeft een brand gewoed in het historisch gebouw Oud België aan de Kipdorpvest. Het dak van het pand is zwaar beschadigd, maar de gevels zijn grotendeels gevrijwaard.
In het pand is tegenwoordig de kledingzaak America Today gevestigd. "Het vuur brak rond 18 uur uit aan het dak van het gebouw, maar is in tussentijd onder controle. Enkele steunbalken raakten zwaar beschadigd en vielen door naar de lagergelegen kledingzaak", zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens.

Volgens Bastiaensens is de ravage aan het dak en binnenin het pand aanzienlijk. Zo zou de volledige inboedel zijn aangetast door de rook en de bluswerken. "De historische gevel van het gebouw bleef grotendeels gevrijwaard van de vlammenzee en liep enkel rookschade op. Ook een naastgelegen school liep rookschade op. Bij de brand vielen geen gewonden. De brandweer moest ook niemand evacueren."

Het neorenaissancegebouw dateert van 1902 en werd ontworpen door architect Frans Van Dijck in opdracht van de "Société Nouvelle du Centre d' Anvers" als woning voor de directeur van de toonaangevende krant "La Métropole". Later deed het pand ondermeer dienst als revuetheater en discotheek.
Build for Life