Tuin

Zomerfun, de beste buitenideeën voor het hele gezin

Het zonnetje staat hoog aan de hemel, de dagen zijn warm en lang, de tuin is op zijn mooist. Naar buiten willen we, en wel met het hele gezin. Zomerfun biedt volop inspiratie om optimaal van het buitenleven te genieten. Van boomhutten en indianententen tot de beste picknickideeën, waterspellen voor in de tuin en tuiniertips voor kinderen. Kon het maar altijd zomer zijn...

De meesten van ons kunnen zich de zomer als kind nog goed herinneren. De hele dag waren we buiten in de weer met hutten bouwen, bloemenkettingen rijgen, theepartijtjes op het gras en ga zo maar door. Computerspellen waren er nog niet en ook het aanbod kinderprogramma’s op tv was nog lang niet wat het nu is. Maar wat hadden we een lol. Kinderen van nu dat echte buitengevoel geven, dat was het uitgangspunt van Zomerfun. En dan niet op de nostalgische toer, maar helemaal van nu.

Daarom staan er in Het Grote Zomerboek onder meer de leukste waterspellen voor in de tuin, de beste groenideetjes en bijzondere adressen om buiten de eigen tuin heerlijk op pad te gaan. En wist jij al welke picknicksnacks je heel makkelijk samen met de kids zelf kunt maken? Ook aan creativiteit geen gebrek. Aan de hand van duidelijke werktekeningen leer je hoe je de mooiste boomhutten kunt maken of in een handomdraai een echte tipi, maar ook hoe je de tuin om kunt toveren tot de ideale feestlocatie. Daarnaast leren kinderen door allerlei interessante proefjes en experimenten alles over de natuur. Verven met materialen uit de tuin bijvoorbeeld, of het maken van een echte zonnewijzer.

Kortom, Zomerfun is het ideale boek voor wie zich deze zomer niet wil vervelen én zijn kinderen wil leren genieten van de natuur en het buitenleven!

De auteur:

Dagmar Jeurissen schrijft al geruime tijd voor interieur- en lifestyle-tijdschriften, maar heeft ook verschillende boeken op haar naam staan, vooral reisgidsen voor kinderen. Daarnaast vertaalt ze tuin- en interieurboeken. Ze groeide op op het Limburgse platteland, waar de dagen ’s zomers niet lang genoeg konden duren.

Zomerfun
Dagmar Jeurissen
Gebonden, 144 pagina’s
ISBN 978 90 215 4562 2