Verwarming & Sanitair

Zet 'm op 50: Test of jouw woning klaar is voor een warmtepomp

Zet 'm op 50: Test of jouw woning klaar is voor een warmtepomp
Het tijdperk van gasverwarming nadert zijn einde, waardoor de focus verschuift naar duurzamere, hernieuwbare verwarmingsmethoden. Onder deze opties komt de warmtepomp steeds vaker naar voren als een veelbelovende keuze. Voor veel huiseigenaren lijkt de overstap naar dergelijke groene technologieën echter een aanzienlijke uitdaging, vooral in het geval van huizen zonder vloerverwarming of met suboptimale isolatie. Desondanks is er positief nieuws: veel bestaande woningen blijken toch geschikt voor de overstap naar groene verwarmingssystemen.

Om te zien of jouw eigen woning geschikt is voor verwarming met een warmtepomp, kan je meedoen aan Zet 'm op 50. Met dit initiatief van Bond Beter Leefmilieu zet je je cv-ketel op 50 graden. Zo bespaar je in eerste instantie heel wat energie, want cv-ketels staan vaak afgesteld op de onnodig hoge temperatuur van 80 graden. Ook test je zo of jouw woning comfortabel blijft bij verwarming op lage temperatuur. Blijft het lekker warm? Dan is je woning eigenlijk al klaar voor fossielvrije verwarming met een warmtepomp. Een win-win voor je portemonnee en het milieu. Wordt het toch wat fris? Dan zet je je cv-ketel gewoon weer hoger, en weet je dat er nog wat (isolatie)werk nodig is.

Meld je aan om mee te doen met Zet 'm op 50 en krijg meteen instructies over hoe je je cv-ketel op een lagere temperatuur moet zetten. Je kan dus vandaag al starten met energie besparen. Tijdens koude winterdagen krijg een mailtje van Bond Beter Leefmilieu met de oproep om goed te letten op de temperatuur in je woning. Je vult daarna een korte vragenlijst in. Op basis daarvan krijg je persoonlijke informatie over wat voor jou de beste manier is om je woning te verwarmen.

Doe jij ook mee met Zet 'm op 50? Meld je hier aan.

Heb je meer informatie nodig? Lees hier hoe de test in z’n werk gaat.

Ook interessant