Bedrijfsnieuws

Xella wint Fema-award categorie ruwbouwmaterialen

Fema, de beroepsvereniging van de bouwhandelaar, en Feproma, de beroepsfederatie van de producenten van bouwmaterialen, hebben in de Salons Waerboom in Groot-Bijgaarden voor de zevende keer hun awards uitgereikt.

De 'Fema-Award" is de tweejaarlijkse bekroning van de meest verdienstelijke producent, die dit jaar in aanwezigheid van ca 250 genodigden uit de bouwsector werd uitgereikt.

Met de tweejaarlijkse Fema-Award zet de beroepsvereniging van de Belgische bouwhandelaren de beste leveranciers in de kijker. De bouwhandelaren geven hun stem via een enquête georganiseerd door FEMA. De handelaar houdt bij zijn keuze rekening met de mate waarin de fabrikanten respect betonen voor de verschillende aspecten van samenwerking zoals beschreven in het FEMA-Charter

Wat verwacht een Fema-Handelaar van de Feproma-leverancier?

- Ethisch handelen
- Pro-actieve commerciële politiek voeren ten voordele van de bouwhandel
- Coherente en transparante prijzenpolitiek voeren.
- Binnen het distributiekanaal kiezen voor professionele handelaren
- Geen rechtstreekse leveringen (tenzij specifieke producten en toepassingen en na overleg)
- Bij verkoop via de handel geen rechtstreekse rabatten of commissielonen aan aannemers, promotore en particulieren toestaan.
- Vergoeding van de bouwhandelaar in functie van de door hem geleverde dienstverlening.
- Duidelijke afspraken maken m.b.t. logistiek en diensten.
- Marketingondersteuning
- Ondersteuning van productenkennis
- Leveren van kwaliteitsproducten en ontwikkeling van nieuwe producten en systemen.
- Correcte en vlugge behandeling van klachten
- Na-leveringszorg

In de categorie ruwbouwmaterialen waren de 4 genomineerden Vandersanden (de winnaar van twee jaar geleden) Koramic, Terca en Xella. Xella was de uiteindelijke winnaar.

Sinds de Fema-Award in 1997 toegekend werd, mocht Xella deze trofee voor de derde keer in ontvangst nemen (1997 - 2003 - 2009).
Xella is zeer fier op de gewonnen Fema-Award: “We beschouwen de award als een bekroning door onze klanten van hard en goed samenwerken van alle afdelingen in onze onderneming met de bouwmaterialenhandel.
In deze economisch moeilijke tijden is het een extra hart onder de riem om op de ingeslagen weg verder te gaan”, aldus Jos Cox, CEO Xella.
Build for Life