Interieur

XTRA STRAK succes op Woonestetika '11

Strak is niet meer zo nieuw, maar extra strak daarentegen. dat is nog redelijk onbeschreven. De puurheid, de essentie, de kracht die schuilt in de ogenschijnlijke eenvoud. Het verrassend simpel vormenspel, het is o zo uitgekiend, zo doorleefd en tot in de kleinste details bekeken en herbekeken. Elke lijn is er omdat ze er moet zijn. Niets teveel en niets te weinig. Simpelweg perfect. Van het potlood naar het papier, van de inspiratie tot de creatie, de realisatie.
Dat is de centrale gedachte voor het nieuwe boek XTRA STRAK van fullservice communicatie bureau en uitgever LogiKa uit Borgloon.

Limburg in de kijker met XTRA STRAK en krachtig lijnenspel

“We hebben met LogiKa sterke wortels in de bouwwereld,” vertelt Karina Ramaekers auteur en uitgever van XTRA STRAK. “Design hoeft niet noodzakelijk uit het buitenland te komen. We zien dagelijks welke knappe realisaties Limburgse ondernemingen in de markt zetten… Pareltjes van strakke vormgeving. Creaties van vakmannen die altijd intens met hun metier bezig zijn en die niet de tijd of de kennis hebben om dat wereldkundig te maken. Als antwoord op die signalen is XTRA STRAK ontstaan: een naslagwerk met een focus op totale woonbelevenis. Van ontwerp, constructie, technieken, inrichting en decoratie tot buitenleven. Een boek om in te kijken, te lezen en te bewaren door de evenwichtige mix van boeiende reportages en markante fotografie. Maar bovenal waarbij het meesterschap van Limburgse ondernemingen bij realisaties met een strakke vormgeving in de kijker staat.”

Rode draad op Woonestetika

In de ruim 30 jaar dat de interieurbeurs Woonestetika wordt georganiseerd, heeft de look & feel van het interieur heel wat stijlveranderingen gekend. Deze editie wordt niet alleen XTRA STRAK als boek over interieurdesign in een extra strak pak gelanceerd, maar wordt ook nog eens het middenplein van de beurs gevuld door exposanten die trouw zweren aan de tijdloze quote ‘less in more’. Stuk voor stuk gaat het om Limburgse ondernemingen die een strakke vormgeving nastreven gaande van vintage, modern, hedendaags tot futuristisch. Ze blinken weergaloos uit in hun core business: creaties met een krachtige belijning. Van vloer, keuken, badkamer, meubilair, maatwerk of metaaldesign tot verlichting… Creaties van kamerbreed tot huizenhoog. “Het concept XTRA STRAK is een echte publiekstrekker. Zo bleek al afgelopen weekend tijdens de beursdagen. Meerwaardezoekers en de liefhebbers van een strak gestyled interieur kunnen nog tot zondag 6 november een gratis XTRA STRAK exemplaar ophalen op Woonestetika. Afspraak bij de stand van XTRA STRAK en deelnemers aan het concept en het boek.”

Woonestetika - Dé perfecte basis voor 1001 woonideeën

Naar jaarlijkse traditie is de beurs hét trefpunt voor de laatste woontrends en leukste interieurideeën. Een stijlvolle mix van rijke traditionals en het meest moderne design. Met talent van eigen bodem en namen met internationale allure. Actuele en inspirerende trends voor meubelen, decoratie, verlichting, verwarming, multimedia, bad- , bed- & woontextiel, kunst en zoveel meer. Kortom, écht alles voor een smaakvolle inrichting van leefruimte, slaapkamer, keuken, badkamer, kantoor…

Praktische informatie

Wat: Woonestetika ’11
Wanneer: zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2011
Waar: Limburghal – Jaarbeurslaan 6 – 3600 Genk
Openingstijden:
Vr 4/11 15-21 uur
Za 5/11 13-19 uur
Zo 6/11 13-19 uur

Toegang:
Volwassenen: 5 euro
Kinderen: gratis (indien vergezeld van ouders)