Interieur

X-Rite Capsure meet kleuren op allerlei oppervlakken

X-Rite Europe GmbH introduceert de CAPSURE™, een compact handheld apparaat dat professionele schilders, binnenhuisarchitecten, doe-het-zelvers en architecten krachtige nieuwe mogelijkheden biedt om kleuren van muren, tapijten of andere inspiratiebronnen met een bepaalde structuur exact te registreren en meten en daarna te matchen met behulp van een elektronische kleurenwaaier met tienduizenden verfkleuren.

De CAPSURE™ zal eind maart worden geïntroduceerd op FARBE – Ausbau & Fassade (Paint – Finishing & Facade) 2010 in München, Duitsland. FARBE is een van ’s werelds grootste beurzen voor schilders, afwerkingsbedrijven, stukadoors, pleisteraars, gyprocplaatsers, binnenhuisarchitecten en vloerbekleders. De beurs vindt om de drie jaar plaats.

De CAPSURE™ is ideaal voor het meten van een breed scala aan soorten materiaal, illustraties in tijdschriften, structuren, kleuren en zelfs moeilijk te meten oppervlakken, zoals ruwe wanden en gevels, tapijten, stoffen met gedetailleerde patronen en open geweven textielsoorten. Door hun complexe structuur zijn deze moeilijk te meten met andere apparaten. Met de CAPSURE™ is dit echter kinderspel. Het apparaat kan bijvoorbeeld tot vier dominante kleuren extraheren uit een ingewikkeld patroon, zodat de klant eenvoudig de gewenste kleur kan selecteren.

Nadat de gebruiker een kleur heeft gemeten, kan de datum en het tijdstip van de meting en de afbeelding worden opgeslagen. Er kan bovendien geschreven en gesproken tekst worden toegevoegd. De CAPSURE™ bevat een enorme elektronische kleurenwaaier. Na de meting stelt het apparaat op basis van deze waaier de verfkleur voor die overeenkomt met de gemeten kleur. Handig is dat de CAPSURE™ ook kleuren kan voorstellen die perfect passen bij de gemeten kleur. De CAPSURE™ maakt gebruik van technologie van X-Rite waarvoor het bedrijf een patent heeft aangevraagd. X-Rite heeft deze technologie ontwikkeld op maat van de behoeften van professionals.

X-Rite verwacht dat de CAPSURE™ snel ingang zal vinden bij professionals in de Europese en Noord-Amerikaanse markten op verfgebied. De oplossing stelt hen in staat veel tijd te besparen: ze kunnen aanzienlijk sneller op basis van inspiratiebronnen van klanten de juiste kleur of bijpassende kleuren selecteren. “Er is vandaag een zodanig grote keuze aan kleuren dat zelfs professionals zoals schilders, interieurontwerpers en aannemers soms door het bos de bomen niet meer zien”, legt Matthew Adby uit, Product/Market Manager bij X-Rite. “De CAPSURE™ stelt klanten in staat de kleur te selecteren van een bestaand voorwerp, zoals een muur, een hek of zelfs een accessoire in een kamer of een stuk kleding.”

“Met de CAPSURE™ kunnen consumenten bovendien aan de hand van de gemeten kleur van een voorwerp eenvoudig kleuren selecteren die perfect erbij passen. Dit stelt hen gerust dat ze een goede kleur kiezen en maakt van het selectieproces een geweldige ervaring”, aldus Adby.

Met de nieuwe oplossing mikt X-Rite op verkoopmedewerkers van winkels die verf verkopen, schilders, afwerkingsbedrijven, verfgroothandels en -retailers, stukadoors, pleisteraars, vloerbekleders, binnenhuisarchitecten, architecten, interieurontwerpers, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, makelaars in onroerend goed en last but not least de consument.

“De CAPSURE™ is eigenlijk een soort gps voor kleurmatching en kleurharmonie. Deze vergelijking gaat perfect op”, zegt Adby. “En hoewel het apparaat een waaier aan handige en geavanceerde functies telt, is het eenvoudig in gebruik.”

De CAPSURE™ is “een revolutionaire oplossing om kleuren te selecteren en is de ideale aanvulling op de spectrofotometers en verfautomaten die vandaag in winkels worden gebruikt”, voegt Adby eraan toe.

Dankzij zijn compacte formaat en oplaadbare lithiumbatterij voor mobiel gebruik is de CAPSURE™ erg handig. Bovendien kan het apparaat “eenvoudig communiceren met andere softwarepakketten die een professionele gebruiker mogelijk al bezit, zoals software voor kleurmatching, het aanmaken van kleurpaletten, weergave, het berekenen van de benodigde hoeveelheid verf of het bestellen van verf”, zegt hij. De mogelijkheden van de CAPSURE™ zullen de workflow van professionals een stuk eenvoudiger maken, zodat ze meer tijd zullen hebben om hun klanten optimaal van dienst te zijn, te innoveren, hun reputatie te versterken en zich te onderscheiden van de concurrentie.

Het apparaat vestigt een nieuwe standaard in nauwkeurigheid en veelzijdigheid voor kleine handheld kleurmeetapparaten voor zakelijk en thuisgebruik.

“De nieuwe technologie garandeert WYSIWYG – What You See Is What You Get”, zegt Adby. “Met de CAPSURE™ kunnen gebruikers erop vertrouwen dat het apparaat de exacte kleur van hun inspiratiebron of kleurstaal registreert, precies zoals ze de kleur zelf waarnemen, om daarna de verfkleur voorgesteld te krijgen die overeenkomt met de geregistreerde kleur. Deze verf kunnen ze dan kopen.”