Interieur

Woonwinkels moeten elkaar online opzoeken

Woonwinkels moeten online samenwerken, zo stelt Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Volgens Molenaar zoeken andere sectoren elkaar ook al online op, zoals Wehkamp en C&A. Hij denkt dat een koppeling van woonformules online ook tot een win-win-situatie zal leiden.

Volgens Molenaar blijkt uit het voorbeeld van Wehkamp en C&A dat er een versterkend effect behaald kan worden. De online vindbaarheid van beide formules is vergroot. Als de fysieke woonboulevard ook op het internet wordt toegepast, zullen woonformules hier ook van kunnen profiteren. Online vindbaarheid is voor formules steeds belangrijker door de grotere focus op het internet van de consument. Het is echter niet zo dat de consument eindeloos op het internet wil surfen. Men zoekt vooral naar een bepaald model.

Molenaar denkt dat een model waar de consument zich online kan oriënteren en tegelijk aanbieders vindt de toekomst heeft. Voor fysieke winkels denkt Molenaar dat er op termijn niet meer ruimte is dan voor vijf woonwinkelformules. Het retaillandschap zal verder opgevuld worden met online winkels en gespecialiseerde zaken. Er zijn online al meubelboulevards te vinden, zoals www.stijlvolinterieur.nl.

Gebaseerd op: Meubel