Vastgoed

Woningruil is goed alternatief voor kopen

Voor degenen die willen verhuizen maar bang zijn voor dubbele woonlasten, is woningruil een goed alternatief. Dit zegt Peter van der Sloot, medeoprichter van de nieuwe huizenruilsite Koos.nl. Het verschil met Omnihuis, waar het concept wat van weg lijkt te hebben, is dat de consument zelf in de database zoekt in plaats van de organisatie. Deelnemers betalen eenmalig 59,95 euro en makelaars kunnen hun hele bestand gratis plaatsen.

Volgens Van der Sloot zetten veel mensen hun huis op Koos.nl omdat ze in het concept geloven. `We zitten nu op 2.000 inschrijvingen. De woningen beginnen bij 1,5 ton en eindigen bij 1,5 miljoen euro. Woningruil is in principe interessant voor iedereen. Denk aan mensen die groter of juist kleiner willen gaan wonen.` Omdat de site pas een paar maanden in de lucht is, zijn er nog geen concrete resultaten. Wel is er veel e-mailverkeer tussen de bezoekers.

Koos.nl zet de makelaar niet buitenspel, maar is juist een extra tool voor makelaars. `Je bereikt toch een nieuwe doelgroep.` Hebben twee partijen een deal, dan komt de makelaar in actie. `Ruilen komt ongeveer op hetzelfde neer als verkopen; de huizen worden getaxeerd en er wordt een koop- of ruilakte opgesteld door de notaris.`

Gebaseerd op: Vastgoed