Bedrijfsnieuws

Woningen Blavier investeert in betaalbare kwaliteitsbouw

15 jaar na de start van Woningen Blavier in het Luikse Soumagne stelt het toonaangevend bedrijf in particuliere woningbouw op deze plaats zijn nieuwste woningconcept voor. De kijkwoning in Soumagne toont waar Woningen Blavier vandaag voor staat: een professioneel en ethisch bouwbedrijf voor sleutel-op-de-deur woningen tegen de beste prijs/kwaliteit verhouding. Met deze missie wil Woningen Blavier verder groeien als enige volwaardige nationale topspeler in de bouw van unifamiliale woningen.

Betaalbaar bouwen wordt een steeds grotere uitdaging voor veel gezinnen. De strenge EPB normen, schaarse bouwgronden en financiële crisis hebben immers een negatieve impact op het budget van bouwers. Woningen Blavier investeert continu in het betaalbaar houden van kwaliteitswoningen. De gemiddelde prijs van een door Woningen Blavier opgeleverde woning bedroeg verleden jaar 130.000€. Dankzij deze focus op prijs/kwaliteit en een transparant professioneel bouwproces bouwde Woningen Blavier de voorbije 15 jaar 4.000 woningen in samenwerking met bijna 500 duurzame partners en 90 medewerkers.

15 jaar geleden startte Woningen Blavier in Soumagne met een kleine kijkwoning, annex kantoor om te groeien tot een marktleider in het bouwen van unifamiliale woningen in België. “Wij zijn daarom trots op de opening van de eerste kijkwoning volgens ons nieuwe bouwconcept in de bakermat van Woningen Blavier. De nieuwe woning toont vergeleken met de eerste de snelle evolutie van de bouwsector en het bedrijf. De isolatie is 2,5 keer meer efficiënt dan 15 jaar geleden, die van dak en ramen 2 keer en die van de grond 5 keer meer. Samen met het ventilatiesysteem en energieopwekking met warmtepomp en condensatieketel zijn de energiefactuur van deze woning en de CO2 uitstoot 2 tot 3 keer kleiner,” aldus Louis Amory.
Het nieuwe woningconcept toont ook de evolutie op het vlak van architectuur, afwerking en inrichting. “Deze nieuwe woning is zeer representatief voor de nieuwste trends in de bouwwereld waarin disign, comfort, licht, ruimte en creativiteit centraal staan,” aldus Louis Amory, afgevaardigde bestuurder Woningen Blavier.

Focus op techniciteit én architectuur

De woning in Soumagne is de eerste van het vernieuwde netwerk van 10 kijkwoningen verspreid over heel België. De woning toont de expertise van Woningen Blavier wat betreft de gebruikte technieken, materialen en energie efficiënt bouwen.

Bij de start van elk project wordt rekening gehouden met de oriëntatie van de woning met als doel naar het zuiden open te bouwen en eerder gesloten naar het noorden. Dit versterkt niet enkel de energie zuinigheid, maar ook het wooncomfort voor de bewoners. Een goede samenhang van oriëntatie, raamindeling en kamerindeling bevordert de energieprestatie van de woning. Dit zonder extra investering.

In het bouwconcept gaat veel aandacht naar optimale isolatie en ventilatie, waardoor de woning perfect beantwoordt aan de EPB normen. Het energiecertificaat vermeldt een K waarde van 32 en een E-peil van 54. Hiermee blijft de woning ruim onder de verplichte normen, zonder aan betaalbaarheid, comfort of architectuur in te boeten.

Op architecturaal vlak speelt Woningen Blavier in op de laatste trends. Het hedendaagse nieuwe woningconcept voorziet een grote leefruimte met geïntegreerde keuken, grote raampartijen naar de tuin gericht die een zee van licht in de woning brengen, multifunctionele ruimte voor ontspanning en/of thuiswerken, met elkaar verbonden badkamer, dressing en slaapkamer, moduleerbaarheid van de woning en extra aandacht voor afwerking en inrichting.

Meer kleur in de woning

Om de interieur afwerking van de woning een persoonlijke toets te geven kondigt Woningen Blavier een partnerschap aan met De Keyn verven. Deze laatste levert voortaan kosteloos kleuradvies aan de klanten van Woningen Blavier.

“Wij stellen vast dat 70% van de verkochte verf voor woningen wit is. Met ons kleuradvies op maat en uitgestrekt pallet van hedendaagse kleuren geven we bouwers daarom gericht advies om hun leefwereld letterlijk meer kleur te geven. Het is immers perfect mogelijk om budgetvriendelijk, elk vertrek in de woning een gepersonaliseerde toets te geven,” aldus Laurent Schmidt, woordvoerder van De Keyn.

“Duurzaamheid, expertise, transparantie en vertrouwen zijn voor ons geen loze woorden en dat bewijzen we elke dag in de woningen die we bouwen. Met onze kijkwoning in Soumagne, waarin we het DNA van ons bedrijf integreerden, tonen we onze aanpak en toegevoegde waarde aan kandidaat bouwers. Voor Woningen Blavier zijn betaalbaarheid en kwaliteit immers perfect verzoenbaar,” besluit Louis Amory.
Build for Life