Algemeen

Woningbouwplan Almelo gaat niet door

Het plan van AGB Planontwikkeling voor de bouw van 160 zorgappartementen, 32 geschakelde starterswoningen en nog eens 20 twee-onder-een-kapwoningen aan de Vriezenveenseweg is door de gemeente Almelo afgeschoten. Volgens B en W past het plan niet meer in ‘de woningbouwprogrammering in relatie tot het volkshuisvestingsbelang en de (gedeeltelijke) strijd met het Structuurplan’.

Dat meldt Tubantia. De projectontwikkelaar uit Hasselt diende het bouwplan een jaar geleden in bij de gemeente, na al het nodige overleg en aanpassingen op verzoek van de gemeente.
AGB wilde ten westen van de Van Rechteren Limpurgsingel gaan bouwen. Het 4,5 hectare omvattende gebied heeft volgens AGB nu ‘een rommelige uitstraling’ en het kan er dus alleen maar beter op worden.

Langs de singel wilde AGB 32 starterswoningen bouwen, met ten westen daarvan de 20 twee-onder-een-kapwoningen. Verder wilde de projectontwikkelaar twee complexen in drie en vier lagen waarin 160 zorgappartementen moeten komen.
Daarnaast zou er volgens de projectontwikkelaar nog ruimte zijn voor vrijstaande woningen, aansluitend op de bestaande bebouwing aan de Vriezenveenseweg.
Volgens AGB is over de plannen gesproken met enkele zorginstellingen en die zouden positief hebben gereageerd. Het college kijkt er echter anders naar en vindt dat het bouwplan niet door moet gaan. De gemeenteraad heeft volgende week dinsdag het laatste woord.
Build for Life