Algemeen

Werkgevers willen geen langere werkweek

De meeste werkgevers in België verkiezen een versoepeling van de wetgeving rond overuren boven een 40-urige werkweek. Ze zien ook niets in een terugdringen van het tijdskrediet.

Een en ander blijkt uit een rondvraag van het dienstenbedrijf SD WORX bij meer dan 1.200 bedrijfsleiders. Daaruit blijkt dat slechts een kwart van hen de werkweek zou willen verlengen.

De meeste werkgevers lijken de voorkeur te geven aan een versoepeling van de regeling voor overuren. De helft van de bedrijven zou de werktijd enkel verlengen als dat wettelijk wordt verplicht.

Volgens SD WORX is flexibiliteit het belangrijkste. Bedrijven willen de werkuren vlotter spreiden doorheen de tijd zodat men werknemers sneller kan inzetten als er pieken zijn en hen minder kan laten werken als het minder druk is.

Opvallend is dat bijna 90 procent van de ondervraagde werkgevers het terugdringen van het tijdskrediet een slecht idee vindt. De werkgevers blijven dus te vinden voor een evenwicht tussen het soepel inzetten van personeel en de mogelijkheid van de werknemer om arbeid en gezin beter te combineren.
Build for Life