Werken Project Westkaai gaan van start

  BE   31 augustus 2007 Bron: Duval Guillaume Corporate
Westkaai, het uniek immobiliënproject aan het Kattendijkdok, wordt concreet met de start van de werken deze week. Met het afleveren van de definitieve bouwvergunning staat niets dit unieke project nog in de weg. Nu al zijn meer dan 30 % van de appartementen verkocht.

De bouwwerken aan het Kattendijkdok zijn deze week begonnen. Nu de bouwvergunning is afgeleverd kon het officiële startschot van de werken gegeven worden. De aannemer MBG uit Antwerpen staat in voor de werken. MBG is een onderdeel van de CFE-groep en is gespecialiseerd in het afleveren van kant en klare projecten, inclusief de technische installaties en disciplines.

Concreet wordt in de eerste week de werfinstallatie geplaatst (afsluiting, werfburelen, …) en worden de bestaande verhardingen weggenomen waarna de bovenste grondlagen afgegraven worden. De archeologische diensten van Stad Antwerpen volgen deze afgravingen, om na te gaan welke archeologische bezienswaardigheden zich eventueel op de site bevinden. Eens dit afgerond is kan gestart worden met het maken van de bouwput. Begin volgend jaar zullen de silhouetten van de eerste twee torens reeds boven de grond uitrijzen.

In eerste instantie zullen de werken zich focussen op het optrekken van de torens zelf maar eens de ondergrondse parkings klaar zijn, zal onmiddellijk werk gemaakt worden van de aanleg van de groene promenade op het Kattendijkdok. Dit is voorzien voor de lente van 2009.

Verkoop loopt als een trein

De verkoopscijfers maken duidelijk dat geïnteresseerden storm lopen voor dit project. Maar liefst 30 % van de appartementen zijn nu reeds verkocht en de aanvragen blijven binnenkomen. “Deze cijfers overtreffen onze stoutste verwachtingen”, vertellen beide CEO’s van Project², André Singer en Alon Amar. “Dit bewijst dat Antwerpen echt wel zo’n project met deze omvang verdient !”.

Sinds kort is er ook de website www.westkaai.be online waarop geïnteresseerden de appartementen en hun grondplannen kunnen bezichtigen. Daarnaast wordt de website regelmatig geupdate met nieuwtjes en de evolutie van het project.

Over Westkaai

Project Westkaai is de eerste concrete realisatie op weg naar de herwaardering en ontwikkeling van het Eilandje in Antwerpen. Met een bovengrondse bebouwbare oppervlakte van 44.800m² is Westkaai het grootste Antwerpse ontwikkelingsproject in jaren. Door de combinatie van de prachtige ligging en de uitzonderlijke architectuur belooft het de nieuwe aantrekkingspool van Antwerpen te worden. Het is de creatie van een woon-, werk- en ontspanningsoord op een boogscheut van het stadscentrum met de ziel van een voormalig havengebied.

Over de Projectontwikkelaar

Het project Westkaai is een realisatie van Project², KBC Vastgoed en 3D NV. Samen vormen zij de NV Kattendijkdok, de projectvennootschap die het project Westkaai verwezenlijkt.

Project² is een Belgische projectontwikkelaar, gevestigd in Antwerpen, die gespecialiseerd is in grootschalige realisaties en die zich voornamelijk richt op residentiële, kwalitatief hoogstaande projecten. Project² vindt het haar verantwoordelijkheid om ten opzichte van de maatschappij een positieve bijdrage te leveren aan de stedenbouwkundige en architecturale kwaliteit.

De ervaring, die gedurende 15 jaar werd opgebouwd, met toparchitecten zoals Hans Kollhoff, bOb Van Reeth, Diener & Diener Architekten, David Chipperfield en anderen heeft geleid tot een unieke know-how op de Europese vastgoedscène met het maken van een hoogstaand architecturaal product.

Geïnteresseerde kopers kunnen zich wenden tot Gwen Malfeyt, verantwoordelijke verkoop, op het nummer 03/201.60.30 of via email op info@westkaai.be

Meer informatie over het project Westkaai vindt u terug op de website www.westkaai.be.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo