Interieur

Wereldwaterdag: één derde van het water spoelen we door het toilet

22 maart is het Wereldwaterdag. Dit is een dag voor de sensibilisering van de wereldbevolking over het belang van water en het duurzaam beheer van onze waterreserves. Dit jaar is het thema de bewustwording en het duurzaam gebruik van toiletwater: `Make people give a shit about toilets`.
Het doorspoelen van het toilet is één van de meest waterververbruikende handelingen die we thuis doen. Dit is namelijk een derde van het waterverbruik van een Belgisch gezin. Er verdwijnt dagelijks gemiddeld 30 liter water door het toilet van een Vlaming. In Wallonië wordt gemiddeld 35 liter water per persoon verbruikt om het toilet door te spoelen.

Minder water verbruiken betekent lagere rekeningen. Maar het merendeel van de mensen vindt het moeilijk het waterverbruik te verminderen, zeker voor het toilet. Daarom garanderen de producten van Grohezoals Rapid SL met EcoJoy een spaarzaam gebruik van water zonder aan comfort in te boeten. De hedendaagse sanitaire technologie, zoals een dubbele spoelknop, draagt bij aan het verminderen van het waterverbruik tot 50%.

Een efficiënt verbruik van toiletwater
Om het toiletgebruik ecologischer te maken zijn er tegenwoordig moderne installatiesystemen. De Rapid SL laat u toe te besparen dankzij de spoelfunctie 3 in 1 die de mogelijkheid geeft te kiezen tussen een kleine, grote of onderbroken spoeling en door te spoelen met 50% minder water. De dubbele spoelknop geeft de mogelijkheid om 6 liter water door te spoelen met de grote knop en slechts 3 liter met de kleine knop. De reservoirs kunnen ook afgesteld worden om te spoelen met een verminderd volume van 4,5 liter en 3 liter. Je wint de investering van je aankoop al na één jaar terug.