Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   30 juli 2021 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 30 juli wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Vooral in het westen en het noordwesten kan er in de voormiddag wat lichte regen bij tussenpozen vallen, maar blijft het elders op wat lokaal gedruppel na droog. In de loop van de dag kunnen er overal een paar lokale buien vallen. We halen maxima van 19 graden in de Hoge Venen tot 23 graden in de Kempen. De matige zuidenwind ruimt naar het zuidwesten. In de namiddag maar vooral tegen de avond wordt de wind hier en daar vrij krachtig en aan zee krachtig met dan rukwinden van 50 tot 60 km/u. In het uiterste westen zijn pieken mogelijk van 60 tot lokaal 70 km/h en aan zee tot zo'n 75 of 80 km/h.

Vannacht wisselen opklaringen en wolken elkaar af. In de loop van de nacht worden er lage wolken gevormd in Hoog-België. Een paar plaatselijke buien zijn mogelijk, maar in vele streken blijft het droog. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. Er waait een matige zuidwestenwind. Over het westen is de wind vrijdagavond nog vrij krachtig en aan zee soms nog krachtig met pieken tot 50 à 60 km/u.

Zaterdag verwachten we eerst wat lichte lokale neerslag en in Hoog-België ook veel lage wolken. Overdag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af met enkele plaatselijke buien en eventueel een donderslag. Aan zee blijft het droog met brede opklaringen. De maxima lopen uiteen van 17 tot 22 graden, wat een paar graden te koel is voor de tijd van het jaar. Er waait een overwegend matige westen- tot zuidwestenwind.

Zondagochtend verwachten we aan zee al meteen (onweers)buien, maar is het elders nog droog en deels bewolkt. In de loop van de dag verplaatsen deze buien, met plaatselijk onweer, zich landinwaarts. Aan zee wordt het dan geleidelijk opnieuw droog met opklaringen. De maxima schommelen rond 20 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit westelijke richtingen, later ruimend naar noordwest.

Maandag en dinsdag blijft het wisselvallig met opklaringen en enkele buien, eventueel met een paar donderslagen. De maxima klimmen niet hoger dan 20 graden. We verwachten doorgaans weinig wind zodat er 's ochtends mistbanken kunnen ontstaan.

Ook woensdag en donderdag is er kans op enkele buien en is het relatief fris met maxima rond 20 graden in het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo