Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   20 maart 2023 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 20 maart is het overal betrokken en kunnen er vooral in het noorden enkele spatjes vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Laag-BelgiŽ. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.

De komende nacht blijft het zwaarbewolkt en neemt de kans op wat regen toe vanaf het westen. De minima schommelen tussen 4 en 9 graden. De wind waait matig en krimpt naar zuidzuidwest.

Dinsdag is het eerst bewolkt met regen die wegtrekt naar het oosten. In de loop van de dag wordt het veelal droog vanaf het westen en krijgen we opklaringen. Een bui blijft mogelijk. De maxima liggen tussen 9 graden in de hoge Ardennen en 13 of 14 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en later soms vrij krachtig uit zuidzuidwest, ruimend naar zuidwest.

Woensdag trekt een vrij actieve regenzone over ons land. De maxima schommelen rond 11 graden in het centrum. Er staat een goed voelbare wind met pieken tot zo'n 60 km/h.
Ook donderdag wisselvallig met veel wolken en buien of perioden van regen, bij zo'n 13 graden. Nog steeds vrij veel wind.

Vrijdag wisselend tot soms zwaar bewolkt en enkele buien die lokaal vrij intens kunnen zijn. Opnieuw zo'n 13 graden in het centrum en een goed voelbare zuidwester.

Zaterdag en zondag aanhoudend sterk wisselvallig met vaak wolken en grote kans op regen of buien, bij maxima rond 11 of 12 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo