Het Weer

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 29 februari wordt het overwegend zwaarbewolkt met in meerdere streken perioden van regen, vooral dan in de regio's gaande van Henegouwen naar de provincies Antwerpen en Limburg. Over het uiterste westen echter en een groot deel van het oosten van België is het droger, met kans op enkele opklaringen langs de Duitse en Luxemburgse grens. We halen maxima van 8 graden in de Oostkantons, 10 à 11 graden in Laag- en Midden-België tot 12 graden aan de kust. De zuidenwind waait matig en aan zee soms vrij krachtig.

Donderdagavond regent het overal. Donderdagnacht valt er vooral over het oosten regen terwijl het over het westen en het centrum stilaan droger wordt met opklaringen. De minima liggen tussen 2 of 3 graden in de Ardennen en 4 of 5 graden elders. De matige zuidenwind draait tijdens de nacht tijdelijk naar het westen.

Vrijdagochtend is het op de meeste plaatsen droog met wolkenvelden en zonnige perioden. In de Ardennen start de dag grijs met lage bewolking en mogelijk nog wat lichte regen. Geleidelijk neemt de bewolking toe, gevolgd door regen vanaf het westen. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden en neemt tijdelijk toe naar vrij krachtig of vrij krachtig tot krachtig. Er is kans op windstoten tussen 70 en 80 km/h of mogelijk meer.

Zaterdag krijgen we veel bewolking met geregeld buien of regen. Tussendoor zijn er ook droge perioden met mooie opklaringen. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden. De wind waait matig uit het zuiden en wordt 's avonds zwak.

Ook op zondag zouden er regen- en buienzones over ons land slepen. Volgens de meest recente gegevens zouden deze vooral het oosten van ons land aandoen, terwijl het westen meer kans op zon zou hebben. Dit is echter nog zeer onzeker. De maxima zouden tussen 5 en 8 graden liggen, bij een zwakke wind uit veranderlijke richting en later uit het noordwesten.'s Nachts zou het uitklaren, waarna het op veel plaatsen lichtjes kan gaan vriezen aan de grond.

Maandagochtend zou het zonnig zijn, met eventueel hier en daar wat nevel of enkele mistbanken. Later neemt de bewolking dan toe en tegen 's avonds zou een nieuwe storing het westen van ons land bereiken. Maxima tussen 6 en 10 graden, bij een zwakke of matige wind uit zuidelijke richtingen.

Dinsdag begint de dag met veel bewolking en nog wat regen. Geleidelijk krijgen we brede opklaringen, maar er blijven ook buien mogelijk. Maxima rond 9 graden in het centrum. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Woensdag zou het droog blijven met eerst (plaatselijk) ochtendgrijs en later mooie, zonnige perioden. Maxima in de buurt van 11 graden in het centrum, bij een zwakke wind uit oost tot zuidoost.
Build for Life