Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   27 oktober 2021 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 27 oktober blijft het droog met op de meeste plaatsen eerst vrij veel wolkenvelden maar ook opklaringen. In de Ardennen is het eerst grijs met laaghangende bewolking en nevel of mist. Tegen de middag of in het begin van de namiddag wordt het zonnig met nog hoge wolkensluiers. In de Ardennen is er dan nog wel meer bewolking. De maxima liggen tussen 12 graden op de Hoge Venen en 17 graden in de Kempen en de regio Luik. Er waait een overwegend matige wind uit het zuidzuidwesten, in de Ardennen is de wind meestal zwak.

Vanavond en volgende nacht blijft het droog en wordt het vrijwel helder. Vooral ten zuiden van Samber en Maas kan er zich in de valleien mist vormen. Het koelt af tussen 0 en 5 graden in de Ardennen en tussen 5 en 10 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Donderdag zorgt een hogedrukgebied boven het oosten van Europa voor de aanvoer van vrij zachte en stabiele zuidelijke lucht. Het wordt dus droog en zonnig met maxima van 12 of 13 graden op de Hoge Venen en 17 graden in de Kempen en de regio Luik. Tijdens de ochtend kan er op de zuidelijke flank van de Ardennen lage bewolking of mist hangen. Er waait een matige en aan zee soms vrij krachtige zuidenwind.

Vrijdag nadert een Atlantische storing ons land, maar aan de voorzijde ervan wordt nog zachte lucht nog naar ons land gepompt. De dag start met opklaringen en wat sluierbewolking. In de namiddag dikt de bewolking verder aan met hoge (en ook middelhoge bewolking) vanuit het westen; in de kustregio kan er wat gedruppel voorkomen. Tijdens de avond en nacht trekt de regenzone veder over heel het land. De maxima liggen tussen 12 en 15 graden in de Ardennen en tussen 15 en 17 graden elders, bij een matige zuidenwind.

Zaterdagochtend is het eerst nog zwaarbewolkt en regenachtig in de Ardennen terwijl men elders in het land tijdelijk van opklaringen geniet. In de namiddag wordt het vanaf het westen onstabiel en gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met geleidelijk ook buien, 'savond sook in het centrum en oosten van het land. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden in de hoge Ardennen en tussen 13 en 15 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest.

Zondag krijgen we, onder impuls van een depressie boven de Britse Eilanden, te maken emet zeer zachte maar vochtige lucht. Ook al kunnen er een paar opklaringen voorkomen ten noorden van Samber en Maas, het wordt toch overwegend zwaarbewolkt met soms wat regen of een bui. In de late namiddag of 's avonds gaat het harder regenen vanaf het westen. De maxima liggen tussen 11 en 14 graden in de Ardennen en tussen 14 en plaatselijk 17 graden elders.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo