Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   29 september 2022 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 29 september begint de dag in het binnenland droog met brede opklaringen en vooral in de Ardennen kans op lokale mist of lage bewolking. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt en kan er een bui vallen maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Aan zee is het al van 's ochtends wisselend bewolkt met enkele buien. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Ardennen en 14 ŕ 15 graden in Laag- en Midden-België. De wind is zwak en aan zee soms matig, draaiend van zuidwestelijke naar noordelijke richtingen.

Vanavond is nog een lokale bui mogelijk maar vannacht wordt het meestal droog met geleidelijk brede opklaringen en vorming van lokale nevel of mist. Aan zee blijft een bui niet uitgesloten. Het koelt nog eens flink af met minima van 4 of 5 graden in Laag- en Midden-België, van -1 tot +3 graden in de Ardennen en van 6 tot 9 graden in de kuststreek. De wind wordt zwak en veranderlijk of uit zuidzuidwest.

Vrijdag blijft het overwegend droog. Na het optrekken van het ochtendgrijs, wisselen wolkenvelden af met zonnige perioden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanaf het westen. Het wordt wat zachter met maxima van 12 tot 14 graden in de Ardennen en van 15 tot 17 graden elders in het land. De wind is eerst zwak uit zuid tot zuidwest en wordt nadien matig uit zuidwest. In de nacht van vrijdag op zaterdag trekt een zeer actieve regenzone over het land met vrij veel wind.

Zaterdag trekt de regenzone snel weg naar het oosten en wordt het wisselvallig met buien. De maxima schommelen van 15 graden in de Ardennen en van 16 tot 18 graden elders in het land. Er waait een matige tot vrij krachtige en zee soms krachtige zuidwesten- tot westenwind. In de nacht van zaterdag op zondag trekt een nieuwe actieve regenzone over het land vanaf het westen.

Zondag golft de regenzone van 's nachts nog lange tijd over het land met veel neerslag. In de namiddag verlaat de regen ons land via het zuidoosten. De maxima schommelen tussen 14 en 16 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Maandag krijgen we, door toedoen van drukstijgingen, rustiger weer. Het wordt gedeeltelijk bewolkt en het blijft overwegend droog. De maxima schommelen van 14 tot 17 graden. De wind wordt zwak tot soms matig uit westelijke richtingen.

Dinsdag wordt het rustig met 's ochtends kans op nevel of mist. Overdag is het gedeeltelijk bewolkt en blijft het overwegend droog. De maxima liggen tussen 15 en 18 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Woensdag krijgen we, aan de voorzijde van een regenzone boven de Britse Eilanden en Frankrijk, een zuidelijke aanvoer van zachtere lucht. Er zijn soms zonnige perioden en de temperaturen stijgen tussen 16 en 19 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo