Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   21 januari 2022 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 21 januari is het eerst uitkijken voor plaatselijke rijm- en ijsplekken, vooral in het centrum en het oosten van het land. Het wordt gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met af en toe kans op enkele (winterse) buitjes. In de loop van de namiddag klaart het op in het westen. In het centrum en het oosten neemt de buienneiging pas 's avonds af. De maxima schommelen tussen 0 en 7 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

Vanavond en tijdens het eerste deel van de nacht kunnen er nog enkele winterse buitjes vallen op de Hoge Venen. Elders wordt het droog met soms brede opklaringen. Tijdens de nacht schuiven vanuit het noorden lage wolkenvelden ons land binnen. Minima tussen -2 en +4 graden bij een overwegend zwakke wind uit het westen tot noordwesten.

Zaterdag start grijs met lage bewolking en eventueel mist, soms aanvriezend in de Ardennen. Op de meeste plaatsen blijft het overdag zwaarbewolkt, maar over het westen kunnen er enkele opklaringen voorkomen in de namiddag. Het blijft overwegend droog. De maxima liggen tussen 0 graden op de Hoge Venen en 6 graden in het westen. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot noordwesten.

Zondag is het vaak grijs en nevelig, maar wel overwegend droog, ook is wat lichte motregen mogelijk in de voormiddag. Daarna wordt het droog met hier en daar opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 8 graden. Het is rustig met weinig wind.

Maandag blijft het rustig met hier en daar mist, soms aanvriezend tijdens de nacht en ochtend. Op sommige plaatsen breekt de zon overdag door en kunnen er bredere opklaringen voorkomen. Het blijft overwegend droog. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden. De wind waait opnieuw zwak en is veranderlijk.

Dinsdag verandert er weinig met opnieuw lage bewolking of mist, soms aanvriezend tijdens de ochtend. Overdag kunnen er enkele opklaringen voorkomen, maar het blijft vaak grijs en droog. De maxima liggen tussen 1 en 5 graden bij een zwakke, veranderlijke wind.

Woensdag blijft het op de meeste plaatsen grijs. In het westen kunnen opklaringen voorkomen. De maxima liggen tussen 1 en 6 graden.

Donderdag trekt een verzwakte neerslagzone over ons land vanaf de kust. Het is meestal zwaarbewolkt met kans op wat motregen tijdens de doortocht van het front. De maxima liggen rond 4 graden in het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo