Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   24 juni 2022 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 24 juni wisselen opklaringen af met wolkenvelden en buien. Er is kans op felle buien, met veel neerslag, onweer en hagel. Er kunnen ook windstoten optreden tussen 50 en 60 km/h. De maxima liggen tussen 19 of 20 graden in Hoog-BelgiŽ en aan zee en 25 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit zuidwestelijke hoek.

Vanavond en vannacht doven de buien uit. Het wordt overal droog met brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht wordt het in de westelijke helft van het land wisselend tot zwaarbewolkt. De minima liggen tussen 12 en 16 graden bij een zwakke tot meestal matige wind uit zuid tot zuidwest.

Zaterdag wordt het vanaf het westen zwaarbewolkt met perioden van regen en buien. De maxima liggen tussen 20 en 24 of 25 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.
Tijdens de nacht van zaterdag op zondag is er kans op veel neerslag.

Zondagochtend is er nog een laatste bui mogelijk in het oosten en het noordoosten van het land, terwijl het elders al droog is met opklaringen. In de loop van de namiddag en avond zorgt een nieuwe golf op de storing voor veel bewolking met regen of (onweers)buien, voornamelijk in het oosten van het land. In het westen, en waarschijnlijk ook in het centrum, blijft het droog met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 17 graden in de Ardennen en 22 of 23 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Ook op maandag bepaalt de golvende storing ons weerbeeld. Waarschijnlijk blijft het overwegend bewolkt met kans op regen of buien in de oostelijke landshelft. In het westen is het meestal droog met meer opklaringen. Maxima van 19 tot 24 graden.

Dinsdag blijft het droog met afwisselend zonnige perioden en enkele wolkenvelden. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden.

Woensdag ligt ons land tussen twee storingen in. Het lijkt droog te zullen blijven met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Vrij warm met maxima tussen 22 en 28 graden.

Donderdag lijkt een nieuwe storing over ons land te zullen trekken vanaf het westen. Het wordt dus zwaarbewolkt met regen of buien (eventueel met onweer). De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 30 graden in de Kempen.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo