Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   16 oktober 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 16 oktober wordt eerst wisselend tot zwaarbewolkt met soms brede opklaringen. In het oosten is er nog kans op wat motregen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe. De maxima liggen tussen 7 graden op de Hoge Venen tot 11 of 12 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten.

Vanavond is het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt, terwijl er vannacht opklaringen vanaf het noordoosten kunnen voorkomen. Daarbij zijn er lokale mistbanken mogelijk. Het blijft overal droog. De minima liggen tussen -1 en 2 graden in de hoge Ardennen en tussen 4 en 6 graden elders. De wind waait meestal zwak uit het noordoosten of uit veranderlijke richtingen.

Zaterdag blijft het meestal droog maar is het overwegend zwaarbewolkt met enkele korte opklaringen. De maxima schommelen tussen 7 en 13 graden. Er waait een zwakke wind uit noord tot noordwest of uit veranderlijke richtingen.

Zondag verwachten we veel bewolkte perioden met soms ook enkele opklaringen maar ook af en toe wat lichte regen of een bui. De maxima schommelen tussen 8 graden op de Hoge Venen en 13 graden in Vlaanderen. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen.

Maandag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima schommelen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 13 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Dinsdag is het aanvankelijk droog. De bewolking neemt geleidelijk toe vanuit het westen, gevolgd door regen. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden bij een matige tot soms zelfs vrij krachtige zuidenwind.

Woensdag is het wisselvallig met soms enkele intense buien. Het is wat zachter met maxima tussen 12 en 17 graden. De wind waait vrij krachtig uit het zuidwesten.
Ook donderdag zou het vrij winderig en wisselvallig blijven met nog enkele buien en relatieve zachte temperaturen (rond 14 à 15 graden in het centrum).
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo