Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   15 september 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 15 september wordt het opnieuw zonnig met in de loop van de dag mogelijk enkele zeldzame wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 28 of 29 graden in de Hoge Venen, 29 of 30 graden aan zee en plaatselijk 33 of 34 graden in het centrum van het land. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidzuidwest. Aan de kust ruimt de wind naar het westnoordwesten en wordt deze namiddag matig.

Vanavond en in het eerste deel van de nacht is het helder of licht bewolkt. Op het einde van de nacht verschijnen er meer hoge en middelhoge wolkenvelden in het westen maar het blijft droog. Mogelijk vormt er zich tegen het einde van de nacht lokaal wat nevel of een mistbank, vooral dan aan de kust en in de Polders. Het is zacht met minima tussen 11 graden in sommige Ardense valleien en rond 20 graden in de grote steden. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen.

Woensdag begint vrij zonnig maar in de loop van de dag komen er geleidelijk meer stapelwolken en hoge wolkenvelden. Op het einde van de namiddag stijgt de kans op enkele onweerachtige buien, vooral ten zuiden van Samber en Maas. De maxima schommelen tussen 22 graden aan de kust, 25 tot 28 graden in het centrum en 30 graden in het uiterste zuidoosten. De wind wordt zwak tot matig in het noordwesten van het land uit noordwest tot noordnoordwest.

Donderdag wordt de luchtmassa, onder invloed van een hogedrukgebied boven de Noordzee, vrij stabiel. Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs wordt het overal zonnig maar ook minder warm met maxima tussen 19 graden aan zee, 21 graden in het centrum en tot 25 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait matig uit het noordoosten.

Vrijdag blijft het nog zeer zonnig en wordt het iets warmer: maxima van 21 graden aan zee tot 24 of 25 graden langs de Franse grens. De wind waait zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Zaterdag neemt de bewolking toe vanaf Frankrijk. Het wordt gedeeltelijk bewolkt maar het blijft meestal droog. Maxima rond 21 graden in het centrum maar tot 24 of 25 graden in het zuiden.

Zondag blijft het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt, vooral in het zuiden. In het noorden blijft het zonniger. Mogelijk neemt de kans op wat neerslag toe langs de Franse grens. Maxima tussen 23 en 25 graden in het centrum.

Voor maandag is de voorspelling nog onzeker. Het ziet er naar uit dat het wisselvalliger wordt met toenemende kans op (onweerachtige) buien vanaf Frankrijk. De maxima schommelen rond 25 graden in het centrum van het land.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo