Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   6 augustus 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 6 augustus krijgen we in vele streken een tropisch warme dag met veel zonneschijn. Af en toe zijn er enkele hoge wolkensluiers, zelfs in het westen wat middelhoge wolken. In het binnenland halen we maxima tussen 28 graden in de Ardennen, 31 of 32 graden in het centrum en 33 graden in de Kempen. Aan de kust wordt het maximaal zo'n 28 graden, maar daar zal de temperatuur in de namiddag enkele graden dalen door een zeebries. In de Ardennen staat er eerst nog een veelal matige wind uit het zuiden. Elders is de wind zwak en komt ze uit veranderlijke of zuid- tot zuidoostelijke richtingen. Aan de kust steekt er in de loop van de namiddag een matige zeebries uit het noordnoordoosten op.

Donderdagavond en -nacht blijft het helder. De minima liggen tussen 10 en 18 graden bij een overwegend zwakke wind uit zuidoostelijke richtingen.

Vrijdag wordt het zonnig en zeer warm met maxima rond 30 graden in de Ardennen, 31 of 32 graden aan zee en tussen 32 en 35 graden elders in het land. De wind waait meestal zwak uit oost tot zuidoost. In de kuststreek steekt er na de middag een matige noordoostelijke zeebries op.

Zaterdag blijft het zonnig met af en toe enkele wolkenvelden. Het wordt nog warmer met maxima rond 30 graden aan zee, en van 32 tot plaatselijk 37 graden in het binnenland. De wind is meestal zwak en veranderlijk. Langs de kust steekt er opnieuw na de middag een matige noordoostelijke zeerbries op.

Zondag blijft het zonnig en zeer warm met maxima tussen 30 en 35 graden in het binnenland, met kans op een zeer lokaal warmteonweer. De wind blijft meestal zwak en veranderlijk. Aan zee wordt het door een matige noordoostelijke zeebries iets minder warm met maxima lager dan 30 graden.

Ook begin volgende week blijft het vrij zonnig en zeer warm. In het binnenland schommelen de maxima tussen 30 en 36 graden met een zwakke wind uit veranderlijke of uit oostelijke tot noordoostelijke richtingen. Een lokale bui is niet uitgesloten.

Vanaf woensdag zijn de verwachtingen onzeker. Een weersverslechtering, waarvan de graad nog te bepalen is, zou zich vanuit het westen kunnen doorzetten, met kans op onweer. De maxima zouden nog rond of boven 30 graden schommelen in het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo