Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   22 mei 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
vrijdag 22 mei trekt een zwakke storing vanaf het westen door ons land. Het wordt vaak zwaarbewolkt met vooral in de namiddag wat lichte lokale regen of een paar plaatselijke buien. Daarbij is een donderslag in de oostelijke landshelft niet uitgesloten. We krijgen maxima van 21 graden aan de kust tot 27 of 28 graden in de Kempen. De matige wind uit zuidzuidwest ruimt naar het westen. Aan zee wordt de matige zuidwestenwind later soms vrij krachtig. Rukwinden tot 50 km/u in het binnenland en tot 60 km/u aan de kust zijn mogelijk.

Vanavond en vannacht valt er ten zuiden van Samber en Maas bij momenten regen. Elders blijft het overwegend droog, maar zwaarbewolkt. De minima schommelen van 8 graden in de Hoge Venen tot 13 graden in Vlaanderen. De wind is overwegend matig en aan zee vrij krachtig tot soms krachtig uit westzuidwest.

Zaterdag zorgt een storing nog tijdelijk voor regen ten zuiden van Samber en Maas. Daarna wordt het overal wisselend bewolkt met kans op een lokale bui. De maxima schommelen tussen 13 graden op de Hoge Venen en 20 graden in de Kempen. De wind is matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen. Rukwinden tot 60 km/h in het binnenland en mogelijk 70 km/h aan de kust.

Zondag blijft het droog met vaak brede opklaringen en enkele wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 16 graden op de Hoge Venen en tot 22 graden in de Kempen. De wind is matig en aan zee soms vrij krachtig uit zuidwest tot west, later draaiend naar westnoordwest.

Maandag begint zonnig. In de loop van de dag worden er stapelwolken gevormd in het binnenland. De maxima schommelen tussen 20 graden aan zee en 24 graden in de Kempen. De wind waait meestal zwak uit noordelijke richtingen.

Dinsdag is het zonnig met enkele onschuldige stapelwolkjes. De maxima schommelen tussen 21 en 25 graden. De wind is zwak uit noordelijke richtingen.

Woensdag blijft het zonnig met enkele stapelwolken en wordt het warm met maxima tussen 21 graden aan de kust en 26 graden in de Kempen. De wind is zwak uit noordoostelijke richtingen.

Ook donderdag blijft warm met wolkenvelden en zonnige perioden. De maxima schommelen rond 25 of 26 graden in het centrum van het land.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo