Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   26 maart 2020 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 26 maart wordt het zonnig en droog. In de namiddag ontwikkelen er zich soms enkele stapelwolken. De maxima liggen tussen 6 graden op de Ardense toppen en 11 graden in het binnenland, bij een een overwegend matige oosten- tot noordoostenwind.

Vanavond en vannacht blijft het helder tot lichtbewolkt met hier en daar enkele hoge sluierwolken. Met minima van -2 graden in de Hoge Venen tot +3 graden aan de kust is het wat minder koud dan de voorgaande nachten. De noordoostenwind waait zwak tot matig.

Vrijdagochtend wordt het opnieuw erg zonnig in de meeste streken. In de namiddag neemt de bewolking echter toe vanaf het zuidoosten en wordt het gedeeltelijk tot soms zelf zwaarbewolkt ten zuiden van Samber en Maas. In de late namiddag bereiken de wolken ook het centrale en noordelijke deel van het land. Het blijft nog droog. De maxima liggen rond 9 graden aan de kust en in de Hoge Venen, en tussen 11 en 13 graden elders. In de Kempen kan het kwik stijgen tot 14 graden. Er waait een matige noordoostenwind. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig uit noordelijke tot noordoostelijke richtingen.

Zaterdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Vooral ten zuiden van Samber en Maas is er kans op een bui. Er waait een matige wind uit noord tot noordoost. Langsheen de kust en over het noordwesten van het land is de wind soms vrij krachtig. De maxima liggen tussen 9 graden aan zee en 15 graden in Belgisch Lotharingen.

Zondag stroomt koudere lucht van polaire oorsprong over onze streken. Er waait een onaangename, matige tot vrij krachtige wind uit het noorden tot het noordoosten. Het wordt half- tot soms zwaarbewolkt met kans op enkele lokale buien. Op de Ardense hoogten kunnen er 's nachts en 's ochtends enkele sneeuwvlokken vallen. Met maxima van 4 tot 9 graden is het een paar graden te koud voor de tijd van het jaar.

Ook maandag is het behoorlijk koud met een schrale noordoostenwind. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af met hier en daar een bui van regen of korrelhagel. In de Ardennen kan er tijdelijk wat sneeuw vallen. De maxima schommelen van 2 tot 8 graden. 's Nachts en 's ochtends vriest het over het oosten en het centrum.

Dinsdag wordt het meer zonnig in het zuiden van het land, terwijl in Vlaanderen de bewolking talrijk aanwezig blijft.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo