Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   14 februari 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 14 februari is eerst zwaarbewolkt met wat regen in de Ardennen. In de loop van de voormiddag wordt het overal droog en gedeeltelijk tot vaak zwaarbewolkt. De maxima schommelen tussen 4 graden op de Hoge Venen en 11 graden in Vlaanderen. De wind is zwak tot matig uit west en krimpt naar zuidzuidwest.

Vannacht is het droog maar bewolkt. Tegen het einde van de nacht nemen de kansen op wat regen tijdelijk toe aan zee. Minima tussen 2 en 8 graden. Matige zuidzuidwestenwind.

Zaterdag 15 februari is het zwaarbewolkt in het westen en later in het centrum van het land. In het oosten van het land verwachten nog opklaringen. In de loop van de namiddag is er kans op wat regen aan de kust en in het uiterste westen van het land. Het wordt erg zacht met maxima tussen 7 en 13 graden. De wind is eerst matig en wordt nadien soms vrij krachtig uit zuidzuidwest met rukwinden tot 60 70 km/h. Aan zee wordt de wind krachtig.

Zondag is het overwegend zwaarbewolkt met soms wat regen maar ook vaak droge momenten alvorens in de namiddag of de avond een actief koufront van west naar oost over het land trekt. Het wordt zeer zacht met maxima tussen 13 en 15 graden. De zuidwestenwind trekt verder aan en wordt krachtig tot mogelijk zeer krachtig. Er zijn rukwinden mogelijk tot 80 90 km/u en lokaal eventueel iets meer. Na de doortocht van het koufront ruimt de wind naar zuidwest tot west.

Maandag blijft het vaak droog met soms opklaringen. Vooral in de namiddag is er kans op enkele buien. De maxima schommelen tussen 7 en 10 graden. De wind blijft matig tot vrij krachtig uit zuidwest tot west.

Dinsdag wordt het wisselvallig met afwisselend opklaringen en wolkenvelden en buien. De buien kunnen in de Ardennen een winters karakter aannemen. De maxima schommelen tussen 4 en 9 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Ook woensdag blijft het wisselvallig met buien. In de Ardennen zijn de buien opnieuw soms winters van karakter. De maxima schommelen rond 7 graden in het centrum van het land. De wind waait meestal matig uit west. Donderdag zou het droog blijven met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen rond 9 graden in het centrum van het land.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo