Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   29 januari 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 29 januari krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Er zijn nog een paar lokale buitjes mogelijk, maar in vele streken blijft het droog. In Hoog-België vallen er wel nog meer buien, soms met een winters karakter. Vanochtend kunnen er hier en daar enkele ijsplekken voorkomen. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait matig tot plaatselijk vrij krachtig uit west tot zuidwest.

Vanavond en volgende nacht wordt het overal droog met opklaringen en wolken. In Hoog-België verwachten we vaak lage wolken die het zicht kunnen beperken op de hoogten. De wind waait matig uit zuidwest krimpend naar zuid. De minima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Ardennen en 5 graden aan zee.

Donderdag is het eerst wisselend bewolkt en droog. Na de middag wordt het zwaarbewolkt en zeer geleidelijk valt er lichte regen vanaf de Franse grens. Het wordt erg zacht met na de middag temperaturen van 5 tot 11 graden. 's Avonds stijgen de temperaturen zelfs nog een beetje. De matige zuidenwind ruimt naar zuidwest en wordt vrij krachtig aan zee.

Vrijdag krijgen we veel wolken met perioden van regen of motregen. Het blijft zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 8 en 12 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Rukwinden van 50 tot 60 km/u zijn mogelijk.

Ook zaterdag verwachten we vaak veel wolken met soms regen of buien. We halen maxima van 9 tot 13 graden bij een matige tot af en toe een vrij krachtige zuidwestenwind.

Zondag lijkt een actieve regenzone het weerbeeld te gaan bepalen. Later overdag wordt het buiig vanaf het westen. Lokale maxima tot 14 graden zijn zelfs mogelijk, maar het blijft winderig.

Ook maandag blijft het waarschijnlijk grijs en zacht maar wordt het iets rustiger. Een nieuwe regenzone kan vanuit Frankrijk het land binnentrekken bij maxima van 8 tot 11 of 12 graden.

De verwachtingen voor dinsdag blijven onzeker. Mogelijk komen we na de doortocht van een regenzone terecht in frissere zeelucht met nog maxima rond 7 of 8 graden in het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo