Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   22 januari 2020 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 22 januari blijft het in de meeste streken grijs met veel lage wolken. Eerst verwachten we ook plaatselijke rijmplekken en soms dichte mistbanken. Hier en daar kan er lichte motregen vallen, die vanochtend eventueel wat kan aanvriezen. Over het zuidoosten van het land blijft het daarentegen overwegend zonnig tot in de late namiddag. De maxima liggen meestal tussen 1 en 4 graden. In het zuidoosten kan het kwik door de opklaringen oplopen tot 5 à 6 graden. Ook aan zee verwachten we maxima tot 6 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Vanavond en volgende nacht verwachten we in de meeste streken veel lage wolkenvelden met nevel of nog lokale mistbanken. Op het einde van de nacht zijn er opklaringen mogelijk op de Ardense hoogten en in de streken rond de Samber en de Maas. Het wordt minder koud dan de voorbije nachten met minima tussen -1 en +3 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit oostelijke tot noordoostelijke richtingen.

Donderdag start in de meeste streken opnieuw grijs met nog kans op enkele lokale mistbanken. Geleidelijk ontstaan er brede opklaringen in Hoog-België. Deze kunnen zich in de late namiddag en avond uitbreiden naar Laag- en Midden-België. Het blijft droog met maxima tussen 2 en 6 graden. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. In de Ardennen ruimt de wind naar het zuidoosten.

Vrijdag blijft het droog. In het westen en het noordwesten verwachten we lage wolken en is er eerst kans op mist. In het centrum en ten zuiden van Samber en Maas worden brede opklaringen voorspeld. De maxima liggen tussen 2 en 8 graden, bij een zwakke wind uit veranderlijke of zuidelijke richtingen.

Zaterdag is er eerst kans op lokale (aanvriezende) mist. Overdag blijft het droog en wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden. De wind waait overwegend zwak uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen. Aan de kust en in de Ardennen waait de wind matig.

Zondag blijft het vaak zwaarbewolkt. Eerst is het meestal droog. In de loop van de dag valt er lichte regen vanaf het westen. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden. Er wordt geen nachtvorst meer verwacht.

Maandag verwachten we meestal veel wolken met af en toe lichte regen. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. Het wordt vrij winderig.

Dinsdag krijgen we perioden met regen of buien. Het waait mogelijk flink en het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 7 tot 12 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo