Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   17 januari 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 17 januari trekt in de loop van de dag een storing van west naar oost over het land en wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen. Daarna wordt het vanaf de kust wisselvallig met enkele opklaringen maar ook buien. De maxima zijn nog steeds zacht voor de tijd van het jaar en liggen tussen 6 en 11 graden. De wind waait matig uit zuid, na de storing ruimend naar zuidwest met rukwinden tot rond 50 km/u.

Vanavond en volgende nacht blijft het wisselvallig met nog enkele buien die in de Hoge Venen na middernacht een winters karakter kunnen aannemen. Naar de ochtend toe beperken lage wolken mogelijk het zicht op de Ardense hoogten, elders komen er brede opklaringen. In het westen kan er dan nevel of een mistbank ontstaan. Het wordt frisser dan de voorgaande nacht met minima van 0 graden in de Hoge Venen tot 4 graden aan zee. De wind wakkert nog tijdelijk aan naar matig tot vrij krachtig uit zuidwest tot west met rukwinden tot 55 km/h maar wordt op het einde van de nacht matig tot plaatselijk zwak. Aan zee wordt de westenwind vanavond tijdelijk krachtig tot zeer krachtig met rukwinden tot 65 km/u.

Zaterdag wordt het wisselend bewolkt en kan er hier en daar een bui vallen, op Ardense hoogten met een winters karakter. De maxima schommelen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden aan de kust. Aan de kust waait een matige wind uit het westen, ruimend naar het noordwesten. Elders waait er een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten tot westen, later uit het westen tot noordwesten.

Zondag wordt het op de meeste plaatsen licht tot wisselend bewolkt, in de Ardennen wisselend tot zwaarbewolkt. Het blijft overwegend droog, maar lokaal kan een buitje vallen (eventueel met winters karakter in de Ardennen). De temperaturen liggen rond de normale waarden voor dit seizoen met maxima tussen 2 en 8 graden. In de nacht naar maandag kan het op meedere plaatsen gaan vriezen. De wind waait zwak tot matig uit noordwest.

Maandag krijgen we, na het verdwijnen van het lokale ochtendgrijs met lage bewolking en lokaal aanvriezende mist, rustig en droog weer met opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 2 graden op de Ardense hoogten en tussen 7 graden in Vlaanderen. De wind waait overwegend zwak uit noordoostelijke richtingen.

Dinsdag blijft het droog en begint de dag koud met nevel en (aanvriezende) mist die lokaal hardnekkig kan blijven. Op andere plaatsen verwachten we dan weer zonnig weer. De maxima schommelen tussen 1 en 5 graden, afhankelijk van de zonneschijn.

Woensdag wordt wisselend tot zwaarbewolkt maar overwegend droog. De maxima liggen tussen 0 en 7 graden.

Donderdag blijft wisselend tot soms zwaarbewolkt. Het blijft, net zoals woensdag, overwegend droog. Maxima van 1 tot 7 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo