Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   15 januari 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 15 januari is het eerst droog en vrij zonnig met hoge sluierbewolking. In de loop van de dag krijgen we vanaf het westen veel wolken met perioden van regen. De neerslag bereikt het westen al vrij laat in de voormiddag, maar hij beÔnvloedt het oosten pas op het einde van de namiddag of vanavond. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden. De wind waait meestal vrij krachtig uit zuidzuidwest met rukwinden van 60 tot lokaal 70 km/u. Op het einde van de namiddag wordt hij in het westen matig uit westzuidwest.

Vanavond en volgende nacht verlaat de regen snel onze streken via het oosten. Daarna wordt het droog met brede opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas echter verwachten we vanaf de Franse grens stilaan lage wolken, nevel en mist. De minima dalen naar waarden tussen 1 graad in Hoog-BelgiŽ en 5 graden aan zee. De matige zuidwestelijke wind krimpt in de loop van de nacht naar zuidelijke richtingen en hij wordt zwak tot matig.

Donderdag wordt een droge dag met in vele streken eerst kans op lage wolken. Daarna volgen er opklaringen, vooral na de middag. Op het einde van de dag verschijnen er hoge sluierwolken vanaf het westen. De maxima liggen tussen 6 graden op de Ardense hoogten en 10 of 11 graden in Laag- en Midden-BelgiŽ. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuiden tot het zuidoosten.

Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt en regenachtig. In de namiddag vallen er enkele buien en wisselen opklaringen en wolken elkaar af. De maxima schommelen van 5 of 6 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuid, ruimend naar zuidwest.

Zaterdag kunnen er tussendoor nog een paar buitjes vallen bij een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Het is minder zacht dan de voorgaande dagen met maxima van 2 of 3 graden op de Ardense hoogten tot 6 graden in Laag- en Midden-BelgiŽ.

Zondag blijft het wellicht overwegend droog met zelfs brede opklaringen. In Hoog-BelgiŽ is er kans op hardnekkige lage bewolking. Met maxima van 2 tot 7 graden noteren we ongeveer de normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Zondagnacht vriest het in vele streken.

Ook maandag lijkt het droog te worden met wel meer wolkenvelden. Het is bijna windstil bij maxima rond 5 graden in het centrum.

Dinsdag vergroot de kans op een bui, in de Ardennen mogelijk met winters karakter. Zon en wolken wisselen elkaar af. We krijgen nog steeds maxima rond 5 graden en lichte nachtvorst. We verwachten weinig wind.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo