Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   14 januari 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 14 januari blijft het meestal zwaarbewolkt. Eerst krijgen we perioden van regen of buien, vooral dan in Hoog-BelgiŽ en in de kuststreek. Daarna wordt het tijdelijk droger. Een volgende regenzone bereikt ons land vrij laat in de namiddag vanaf het zuidwesten. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Vlaanderen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig met eerst rukwinden tot 60 ŗ 70 km/u. Daarna wordt het tijdelijk rustiger over het westen. Op het einde van de namiddag en 's avonds neemt de windkracht opnieuw toe met dan pieken tot 75 km/u of lokaal wat meer.

Vanavond en vannacht blijft het regenachtig. In de loop van de nacht wordt het droger met, vanaf het zuidwesten, opklaringen die soms breed kunnen zijn. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het centrum. De zuidzuidwestenwind is eerst vrij krachtig tot soms krachtig, met rukwinden tot 75 km/u of lokaal wat meer. Tijdens het tweede deel van de nacht wordt de wind matig tot vrij krachtig met windstoten tot 60 km/u. Aan de kust blijft de wind echter krachtig waaien.

Woensdag krijgen we eerst opklaringen die soms breed zijn. In de namiddag wordt het stilaan overal zwaarbewolkt en trekt een regenzone vanaf de kust door ons land. Na deze storing verschijnen er opnieuw opklaringen over het westen. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten. Op het einde van de namiddag wordt hij matig uit west tot zuidwest.

Donderdagochtend is er kans op lage wolken die lokaal vrij hardnekkig kunnen zijn. Geleidelijk komen er bredere opklaringen, vooral dan na de middag. Door nadering van een storing neemt op het einde van de dag de hoge bewolking toe. De maxima liggen tussen 6 graden op de Ardense hoogten en 10 of 11 graden in Laag- en Midden-BelgiŽ. De wind waait matig uit het zuiden tot het zuidoosten.

Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt en regenachtig. Geleidelijk wisselen, vanaf het westen, zon en wolken elkaar af met soms buien. De maxima schommelen van 5 of 6 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuid, ruimend naar zuidwest.

Zaterdag verwachten we nog enkele buien bij een afwisseling van opklaringen en wolken. Het is minder zacht dan de voorgaande dagen met maxima van 2 of 3 graden op de Ardense hoogten tot 6 graden in Laag- en Midden-BelgiŽ.

Zondag blijft het overwegend droog met wolken en opklaringen die af en toe breed kunnen zijn. We halen maxima van 2 tot 7 graden, wat ongeveer normaal is voor de tijd van het jaar. Zondagnacht vriest het in de meeste streken.

Maandag lijkt het droog te blijven met zon en wolken. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 6 of 7 graden in het westen en het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo