Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   12 november 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 12 november is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien en daarbij kans op een donderslag. In Hoog-BelgiŽ valt er soms wat (smeltende) sneeuw of korrelhagel. We krijgen maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 8 graden aan zee. De wind waait matig uit zuidwest, aan de kust soms vrij krachtig. Tijdens buien kunnen er rukwinden optreden tot 60 km/h.

Vanavond en vannacht wordt het tijdelijk droog met opklaringen maar later in de nacht trekken opnieuw buien vanaf de kust richting Ardennen waar er op de hoogten sneeuw kan vallen. In de kuststreek is een donderslag mogelijk. Minima tussen -1 graad in de Hoge Venen en +5 graden aan zee. Zwakke tot matige wind uit zuidwest, aan zee ruimend naar westnoordwest.

Woensdag blijft het onstabiel met nog enkele buien die in de Ardennen nog altijd een winters karakter kunnen aannemen. De maxima liggen tussen 2 en 9 graden bij een overwegend matige zuidoostelijke wind.

Donderdag trekt een depressie van Bretagne naar Spanje. De storing eraan verbonden zou in de loop van de dag voor wat regen kunnen zorgen of in Hoog-BelgiŽ sneeuw. De maxima liggen tussen +2 en +7 graden.

Vrijdag zijn de voorspellingen zeer onzeker. Een storing zou ons land vanaf het zuiden kunnen bereiken. In dit geval is het zwaarbewolkt tot betrokken met regen in Laag- en Midden-BelgiŽ en waarschiinlijk smeltende sneeuw of sneeuw in de Ardennen. De maxima liggen tussen 1 en 6 graden.

Zaterdag verandert er weinig en blijft het fris met steeds kans op regen of in de Ardennen (smeltende) sneeuw. Maxima tussen 2 en 7 graden

Zondag zou de kans op neerslag wat afnemen en wordt het een beetje zachter met maxima rond +2 of +3 graden in de Ardennen en +7 of +8 graden in het centrum.

Mandaag blijft het licht wisselvalig met vaak wolkenvelden, hier of daar een bui en enkele opklaringen. Maxima tot 8 graden in het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo