Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   18 september 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 18 september wordt het opnieuw gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt in het centrum en noorden van het land. Vooral in het zuiden en langs de grens met Frankrijk zijn er meer opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen helemaal droog, enkel in het noorden is soms wat plaatselijk gedrup mogelijk. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 19 graden in het westen. Er staat een overwegend matige wind uit het noorden tot noordoosten.

Vanavond verdwijnen de wolkenvelden eerst in de meeste streken. 's Nachts kunnen er vanuit het noorden wat meer lage wolkenvelden met wat motregen het land binnendringen. Plaatselijk is er kans op nevel. De minima liggen tussen +1 graad in de Hoge Ardennen en 10 graden aan zee. De wind waait meestal zwak uit noordelijke richtingen.

Donderdag zijn er vrij veel wolkenvelden die lokaal voor wat gedrup kunnen zorgen, voornamelijk in het uiterste noorden van het land. De kans hiertoe is echter beperkt. Het zuiden en het oosten van het land kunnen van meer zonneschijn profiteren. De maxima liggen tussen 13 en 16 graden in de Ardennen en tussen 16 en 19 graden elders. De wind is zwak tot matig en komt uit het noorden tot noordoosten.

Vrijdagochtend hangt er mogelijk wat ochtendgrijs in sommige streken. Na het optrekken van de lage wolkenvelden en plaatselijke mist wordt het een droge en zonnige dag. Het wordt bovendien wat zachter, met maxima tussen 16 graden in de Ardennen en 20 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het oosten.

Zaterdag verwachten we in het ganse land mooi en zonnig nazomers weer. Het wordt gevoelig warmer. In de Ardennen kan het kwik stijgen tot 20 of 21 graden en elders tot 25 of 26 graden. De wind waait overwegend matig uit het oosten tot zuidoosten.

Zondag neemt geleidelijk de bewolking toe met op het einde van de dag kans op neerslag. Na middag zijn er nog brede opklaringen. De maxima liggen tussen 24 of 25 graden in het centrum. De wind waait matig uit het zuidoosten en draait geleidelijk naar het zuiden.

Maandag wordt een overgangsdag naar een minder warm en meer gestoord weertype. Er zijn soms bewolkte momenten met kans op (onweers)buien. Op sommige plaatsen kunnen we nog 25 graden halen. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten.

Dinsdag trekt een regen- of buienzone over ons land vanuit het westen. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden bij een matige en aan zee vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo