Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   11 september 2019 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 11 september wordt het meestal zwaarbewolkt met geleidelijk perioden met lichte regen of motregen vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 18 of 19 graden in Vlaanderen, en kunnen plaatselijk tot 20 of 21 graden oplopen in lokale opklaringen. Er waait een meestal matige, en in de kuststreek soms vrij krachtige, zuidwestenwind met rukwinden rond 40 of 50 km/u in het binnenland en rond 60 km/u aan zee.

Vannacht verwachten we nog vrij veel wolkenvelden met soms wat neerslag (lichte regen of buitjes). Op de Ardense toppen is er kans op beperkt zicht door de lage wolken. Op het einde van de nacht komen er opklaringen in het westen van het land. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. De wind waait matig, en aan de kust eerst nog vrij krachtig uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Donderdag is het eerst zwaarbewolkt met kans op een bui of wat lichte regen, vooral ten zuiden van Samber en Maas. In de loop van de dag wordt het droog met enkele opklaringen. 's Avonds neemt de bewolking opnieuw toe in het westen van het land. De maxima schommelen tussen 17 graden op de toppen van de Ardennen en 22 of 23 graden in het centrum. Matige wind uit zuidwest tot west.

Vrijdag trekt een zwakke storing door ons land van noordwest naar zuidoost met lichte regen of enkele buien. Achter de storing wordt het droog met geleidelijk breder wordende opklaringen vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 19 tot 21 graden in het centrum van het land. De wind wordt zwak tot matig uit het noorden.

Zaterdag blijft het droog en wordt het overwegend zonnig. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden.

Zondag blijft het droog en wordt het zonnig met maxima rond 24 graden in het centrum van het land.

Maandag blijft het mooi met veel zon. Maxima rond 24 of 25 graden in het centrum. Dinsdag blijft het overwegend droog met vaak brede opklaringen maar ook enkele wolken. Maxima rond 21 graden in het centrum van het land.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo