Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   12 juni 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 12 juni regent het eerst in de meeste streken flink. In de loop van de voormiddag wordt het droog met opklaringen vanaf de Franse grens; de regenzone verlaat rond de middag ons land via het noorden. In de namiddag krijgen we overal een afwisseling van zon en wolken. In de late namiddag ontstaan er lokale buien met kans op onweer, vooral dan naar het westen toe. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden. De wind is 's ochtends zwak en veranderlijk. Overdag wordt hij matig uit zuidelijke richtingen.

Vanavond blijft het wisselvallig met plaatselijke buien en kans op onweer. De kans op buien is het grootst over het westen van het land. Volgende nacht verdwijnen de buien en krijgen we soms brede opklaringen en wolkenvelden. De minima schommelen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 12 of 13 graden in het centrum. De wind blijft matig uit het zuiden waaien.

Donderdag is het eerst droog met opklaringen. In de namiddag ontstaan er buien, hoofdzakelijk dan over het westen met daar mogelijk ook enkele donderslagen. 's Avonds vergroot overal de kans op buien. De maxima liggen rond 17 of 18 graden in de Hoge Venen en aan zee, en tussen 18 en 22 graden in de andere streken. De wind waait matig of soms vrij krachtig uit het zuiden.

Vrijdag is het zonnig met vooral hoge bewolking. Geleidelijk verschijnen er stapelwolken die in de loop van de dag aanleiding kunnen geven tot enkele buitjes. 's Avonds en 's nachts neemt de kans op stevige buien en onweders toe. De maxima liggen rond 23 graden in het centrum. De wind waait overwegend matig uit zuidelijke richtingen.

Zaterdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Hier en daar kan er een bui vallen. Een donderklap valt niet uit te sluiten. Maxima in de buurt van 21 graden. De wind waait zwak of matig uit het zuidwesten.
Zondag krijgen we opklaringen, maar soms ook veel bewolking met vooral na de middag en 's avonds kans op buien. De maxima liggen rond 19 of 20 graden.

Maandag lijkt het droog te blijven met wolkenvelden, maar ook brede opklaringen. Het kwik zou tot 22 à 23 graden klimmen.
Dinsdag kan het zonnig en warm worden met op vele plaatsen temperaturen rond 25 graden of meer.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo