Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   20 maart 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 20 maart trekt een zwakke storing traag van west naar oost door het land. In de ochtend is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. In het westen is er kans op wat nevel of mist. In de loop van de dag wordt het overal zwaarbewolkt maar blijft het droog. De maxima schommelen tussen 9 graden op de Ardense hoogten en 14 graden in het westen. Er staat een zwakke, aan zee matige, zuidwestenwind. Later wordt de wind veranderlijk.

Vannacht blijft het rustig maar meestal zwaarbewolkt tot betrokken in het westen en het centrum met ook kans op nevel of mist. De minima liggen tussen -1 graad op de Hoge Venen, 5 tot 6 graden in het centrum en 8 graden aan zee. De wind is zwak veranderlijk.

Donderdag blijft het rustig en droog. In het westen en het centrum van het land is het meestal zwaarbewolkt tot betrokken en in de ochtend kan er lokaal ook mist hangen. In het zuidoosten van het land krijgen we brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 12 en 15 graden. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen.

Vrijdag wordt het vrij mooi na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs. Het wordt vrij zonnig en zacht met maxima tussen 14 en 17 graden bij een zwakke wind uit zuidwest.

Zaterdag wordt het tijdelijk zwaarbewolkt als een zwakke storing van noordwest naar zuidoost door het land trekt. Plaatselijk kan er ook wat lichte regen of motregen vallen. De maxima schommelen rond 14 graden in het centrum bij een matige noordenwind.

Zondag is het eerst zwaarbewolkt met kans op nog wat regen maar geleidelijk verwachten we meer opklaringen en wordt het droog. De maxima schommelen rond 11 ŗ 12 graden in het centrum bij een meestal zwakke tot matige wind uit noordoost, krimpend naar noord.

Maandag wordt het wisselvallig met buien. De maxima schommelen rond 10 ŗ 11 graden in het centrum. De wind is matig uit noordwest.

Ook dinsdag blijft het erg wisselvallig met buien en tussendoor opklaringen. Op de Ardense hoogten kunnen de buien tijdelijk winters van karakter worden. De maxima schommelen rond 9 graden in het centrum. De wind waait matig tot vrij krachtig uit noord.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo