Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   15 maart 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 15 maart begint betrokken met regen. Vanaf het westen wordt het droger met kans op enkele opklaringen. Er kunnen ook nog buien tot ontwikkeling komen. In het zuidoosten van het land blijft het echter nog lang regenen. Naar het einde van de namiddag toe vergroot opnieuw de kans op buien of buiige regen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 7 of 8 graden in de Hoge Venen en 13 of lokaal 14 graden in Vlaanderen. De westzuidwestenwind neemt toe tot vrij krachtig met rukwinden tot rond 70 km/h. Aan zee wordt de wind krachtig tot soms zeer krachtig met rukwinden tot rond 80 km/h.

Vannacht is het betrokken met regen. De minima liggen tussen 5 en 9 graden. De wind wordt matig tot vrij krachtig uit westzuidwest. In de noordwestelijke helft van het land neemt hij tijdelijk af tot matig. In het begin van de nacht is er in de Ardennen nog kans op rukwinden tot 70 km/h.

Zaterdag begint betrokken met vooral in het noorden van het land nog lichte regen. Vanaf het zuidwesten wordt het droog met geleidelijk opklaringen. De maxima liggen tussen 8 graden in Hoog-België en 13 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en later vrij krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden tot rond 70 km/h. Aan zee wordt de wind krachtig tot zeer krachtig met rukwinden tot 80 km/h.

Zondagochtend is er tijdelijk nog kans op regen. Daarna verwachten we een afwisseling van zon en wolken met nog enkele buien. In de Hoge Ardennen kan er eventueel wat smeltende sneeuw vallen. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Maandag vallen er hoofdzakelijk over het noordoosten en het oosten nog enkele buien. Tussendoor zijn er ook opklaringen, vooral in het westen. De maxima liggen nog steeds tussen 5 en 9 graden.

Vanaf dinsdag komt ons land meer onder invloed van hogedruk. Het is meestal wisselend bewolkt en droog, met in het oosten nog kans op een buitje. Na een vrij koude ochtend, met lokaal kans op lichte nachtvorst, klimt het kwik naar 9 of 10 graden in het centrum. De wind is meestal zwak.

Ook woensdag wisselen stapelwolken af met soms brede opklaringen. Het blijft waarschijnlijk overal droog. We halen maxima van 7 tot 12 graden.

Donderdag mogen we ons wellicht verwachten aan vrij zonnig voorjaarsweer, met maxima rond 13 graden of mogelijk wat meer in het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo